Skip to content
Fotocredit: Stoomtrein Katwijk Leiden

Opening rijseizoen Stoomtrein Katwijk Leiden met Pasen

Stoomtrein Katwijk Leiden
4 april 20233 minute read

Stoomtrein Katwijk Leiden opent haar deuren weer in het Paasweekend. Op eerste en tweede Paasdag zullen paashazen eitjes uitdelen aan de jongste bezoekers. Tijdens de winterstop is er hard gewerkt in het museum. De stoomtrein rijdt vanaf dit seizoen helemaal rond het Valkenburgse Meer.

Vanaf het Paasweekend weer elk weekend geopend

Vanaf zaterdag 8 april a.s. tot en met zondag 1 oktober is dit kindvriendelijke museum weer elk weekend geopend. Houders van museumkaarten kunnen ook dit jaar gratis naar binnen. Tijdens de winterstop hebben de vrijwilligers niet stil gezeten. Er is hard gewerkt aan restauratieprojecten in de werkplaats, het vernieuwde museum is nog verder verfraaid en er zijn veel onderhoudswerkzaamheden verricht in het buitenmuseum zodat alles er weer tiptop uitziet. Maar ook de mannen van de aanleg van het spoor zijn deze winter, weer of geen weer, doorgegaan. Zij hebben het baanlichaam verder verstevigd en voor de veiligheid een contrarail aangebracht in de scherpe bocht bij de nieuwe brug. Vanaf 8 april wordt nu elk weekend om het gehele Valkenburgse Meer gereden.

Paashazen

Eerste en tweede Paasdag lopen twee paashazen rond die eitjes uitdelen aan de jongste bezoekers en je kunt natuurlijk ook met ze op de foto. Stoomtrein Katwijk Leiden is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Het museum is kidsproof waardoor zij zich er uren kunnen vermaken. Zo zijn er ritten met de stoom- en dieseltrein die voor een onvergetelijk avontuur zorgen en in de grote kidscorner in het museum kunnen de kinderen heerlijk spelen. U kunt hen vanaf het terras gadeslaan en ondertussen genieten van een kopje koffie met appeltaart. Buiten kunnen kinderen modeltreinen in beweging zetten op de grote modelbanen. Voor de grotere kinderen is er vanaf dit seizoen een spannende smalspeurtocht beschikbaar waardoor zij het buitenmuseum kunnen verkennen met een smartphone of tablet.

Evenement in Vuur en Vlam 22 en 23 april a.s.

Ook dit seizoen staan er weer nieuwe evenementen op de agenda. Het eerste evenement is heel bijzonder. Samen met de Stichting Historisch Brandweermaterieel organiseert het museum een fantastische happening met brandweeroldtimers, antieke brandblussers en demonstraties van de brandweer. Er rijdt voor de kinderen een speciale brandweertrein rond met zwaailicht en sirene. Verkleed als brandweerman- of vrouw met helm mogen de kids meerijden en moeten zij natuurlijk ook een brand blussen.

Voor dit weekend is het noodzakelijk de kaartjes vooraf te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Dat kan via de website van het museum www.stoomtreinkatwijkleiden.nl Dit geldt ook voor de houders van museumkaarten. Zij kunnen kosteloos de kaartjes reserveren. Op de website van het museum vindt u het gehele programma van dit spectaculaire weekend waar voor jong en oud veel te zien, te leren en te beleven valt.

Kaartjes en adres

Volwassenen betalen 12 euro, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u 9 euro. Kinderen van 0 t/m 3 jaar en houders van museumkaarten mogen gratis naar binnen. U vindt het museum aan de J. Pellenbargweg 1 in Valkenburg ZH.

Tags

Brandweer oldtimersKinderactiviteitenPaasweekendRegioRijseizoenStoomtreinStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top