Skip to content

Open Dag Tjalmaweg zaterdag 6 mei

RijnlandRoute
10 april 20232 minute read

Op zaterdag 6 mei 2023 organiseren de provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis de Open Dag Tjalmaweg. In verband met afrondende werkzaamheden is de Tjalmaweg dat weekend afgesloten. Juist omdat er dan geen auto’s rijden, kunnen we de Open Dag op zaterdag 6 mei organiseren. Veilig en op afstand van de werkzaamheden mogen omwonenden en andere geïnteresseerden eenmalig de Tjalmaweg met de lamellenwand en viaduct Valkenburg-Oost van dichtbij komen bekijken. Een unieke gelegenheid om over de nieuwe weg te lopen en fietsen, dus zorg dat je erbij bent! Er zijn informatiekraampjes, een speurtocht en een kleurplaatwedstrijd voor kinderen. 

Programma Open Dag Tjalmaweg

Je mag de nieuwe Tjalmaweg tussen 10.00 uur en 15.00 uur van dichtbij verkennen: wandelend, fietsend (op thuis versierde fietsen), steppend of op rollerskates. De route van de Open Dag Tjalmaweg start op het viaduct Valkenburg-Oost (Praetorium Agrippinae). Vanaf dit viaduct loop je door de verdiepte ligging tot ongeveer viaduct Valkenburg-West (De Castra). Op de fiets of skates kun je wat verder door: bijna tot aan de N441/Wassenaarseweg.

Speurtocht

Al lopend kun je een speurtocht volgen, zo kom je leuke feitjes over het project te weten. Bovenop viaduct Valkenburg-Oost zijn er informatiekraampjes en voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Er is ook een frietkraam voor een snack (op eigen kosten).

Kleurplaat voor kinderen

Kinderen (basisschoolleeftijd) kunnen een kleurplaat downloaden. Deze kleurplaat mogen ze tijdens de open dag inleveren; de mooiste creaties krijgen een prijsje. Uiterlijk 16 mei ontvangen de prijswinnaars persoonlijk bericht. Kleurplaten kun je ook ophalen bij het informatiecentrum RijnlandRoute.

Informatie en aanmelden

Voor een goede bereikbaarheid en een prettig en veilig bezoek is aanmelden nodig. Alle informatie over het programma, de spelregels en de bereikbaarheid van de open dag vind je op de pagina van de open dag.

Na de Open Dag

Tot aan de zomer werkt Boskalis verder aan de afbouw van viaduct Valkenburg-West en de onderdoorgang voor de HOV-busbaan. Dit geldt ook voor de inrichting van de parkstrook en de aanleg van het snelfietspad aan de noordzijde van de Tjalmaweg. Volg hiervoor de wekelijkse bouwupdates op de website en de BouwApp van Boskalis.

Tags

Open DagRegioRijnlandRouteTjalmawegwegwerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top