Skip to content
Fotocredit: PR

Lustrumconcert Lingua Musica 2023 – ‘de Verwondering’

16 april 20232 minute read

‘Zo heb ik Leiden lief’ heet het gedicht van voormalig stadsdichter van Leiden Wouter Ydema. Het liefdeslied over de grachten en parken, de markt en de klokken van Leiden is op muziek gezet door de jonge Leidse componist Ingmar Janssen en zal hartstochtelijk gezongen worden op  het lustrumconcert van Leids kamerkoor Lingua Musica. Een driedubbel Leidse première dus! 

Hiernaast zingen we nog twee nederlandstalige stukken: ‘de Verwondering’  van Pieter van Dijck over het opstijgen van het eerste vliegtuig in Nederland; en de ‘Ballade over de geschiedenis der tegenwoordige tijden’, een compositie van Daan Manneke op tekst van Susanne Metaal over de onverschillige houding van de mens tegenover de klimaatverandering. Helaas meer dan ooit een actueel thema.

Tenslotte staat er een bonte waaier van prachtige koorklassiekers  op het programma: o.a. ‘Stabat Mater’ van Rheinberger, ‘Magnificat’ van Arvo Pärt, ‘Let’s do it’ van Cole Porter, ‘Due Madregali’ van Hendrik Andriessen en een lijflied van ons koor: ‘Les Fleurs et les Arbres’ van Camille Saint Saëns.

Fantasierijke meesterverhalenverteller Hans Platenkamp leidt het publiek zó door het programma dat de muziek en tekst voor iedereen tot leven komt.

Het belooft kortom een bijzondere avond te worden en u kan er nog bij zijn! Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via de site van Lingua Musica of rechtstreeks via https://www.ticketkantoor.nl/shop/LMLustrum

Concert ‘de Verwondering’

Waar? : Herengrachtkerk , Leiden

Wanneer?: Zaterdag 22 april, 20.00 u

o.l.v.: Sarah Elias

instrumentele begeleiding: Paul van der Werf, piano; Herman Lodder, orgel; ensemble ‘Strijklicht’, strijkinstrumenten.

Tags

ConcertDe VerwonderingLeidenLingua MusicaLustrumRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top