Ga naar hoofdinhoud
De Kaag - Jacob Kerssemkers

Vier exposanten in het DUNAatelier Katwijk

DUNAatelier
16 april 20233 minute read

In het DUNAatelier worden binnenkort nieuwe tentoonstellingen geopend op de twee verdiepingen.

Twee leden van de Katwijkerkring hebben op de begane grond van het DUNAatelier een tentoonstelling met nieuw werk samengesteld met de titel “Te land, ter zee en waterkant”. Water vormt de rode draad in hun werken.

Jacob Kerssemakers heeft afgelopen winter vanuit zijn recent gekochte boot “Olijfje” de Kagerplassen geschilderd. Zoals meestal, en op een boot wel zo praktisch, met behulp van zijn roltechniek (op zijn website is hierover meer te zien en te lezen).  Op een schilderfestival op Curaçao heeft hij dit voorjaar ook een uitstapje gemaakt naar Aruba, waar hij als tiener een aantal jaren woonde. Op de eilanden resulteerde zijn verblijf in een aantal werken. Een aantal daarvan werd opgespannen in een rond frame dat het gekozen onderwerp vanaf verschillende kanten laat zien.

Sonja Brussen bleef dichter bij haar woonplaats Lochem. Net als Kerssemakers laat zij zich leiden door licht en weersomstandigheden. Altijd schilderend in de natuur, zomer en winter in haar kleurrijke en zeer herkenbare techniek. Voor deze tentoonstelling zocht zij veelvuldig het riviertje De Berkel op, dat zij op verschillende tijden en in weer, kou en wind schilderde.

Souterrain

Maaike van Veen  won  de Prix de Norvège 2022 bij haar afstuderen aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Dat is een prijs voor de meest veelbelovende kunstenaar. Een onderdeel van de prijs was een geheel verzorgde schildersreis naar Noorwegen. Naar aanleiding van deze reis maakt ze meerdere houtsnedes waarvan de eerste exemplaren te zien en te koop zijn.

De veelzijdige kunstenares schildert graag in de haven van Hoorn, bij een spoorwegovergang, in de polder even buiten de stad of op de West-Friese Omringdijk. Ze heeft een technische achtergrond en dat is duidelijk te zien in haar werk. Ze schildert waar haar oog en haar hart op valt.

De in Valkenburg wonende Janneke Wouters toont een aantal schilderijen die zijn ontstaan uit haar fascinatie voor zand. Dit thema benaderde zij vanuit verschillende gezichtspunten, abstract en ook enigszins vanuit de werkelijkheid.

Openingstijden                                                                                                                           

De tentoonstellingen zijn te bezoeken van 14 april t/m 14 mei  2023, van vrijdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskraam, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top