Skip to content
Fotocredit: The Life I Live

Koningsnacht in Den Haag; ben je erbij?

DenHaag.com
24 april 20233 minute read

The Life I Live in Den Haag is traditioneel hét feest de avond voor Koningdag.  Alweer 11 edities presenteert THE LIFE I LIVE, als opvolger van de Koningsnach, het geluid van nu en de toekomst en is trots dat dit jaar weer te kunnen doen. Met de stad en voor de stad. De Haagse muziekcultuur is uniek.

Binnenstad Den Haag als gratis festivalterrein

De binnenstad wordt omgetoverd tot een gratis festivalterrein met optredens van aanstormend als gevestigde artiesten uit Den Haag en omgeving met een uitgebreid palet van genres op de festivalpodia te vinden op het Buitenhof, Hofvijver, Lange Voorhout en Noordeinde. Denk aan rock, hiphop, soul, afrobeat, roots, blues, bluegrass, indie, beats, indiepop, beats en een smeltkroes van stijlen in de door PAARD gehoste Silent Disco op het Lange Voorhout. 

Line-up The Life I Live 2023

Festival The Life I live is hét ontdekkingsfestival voor de muziekliefhebber. Bevestigde namen zijn: WIES, Wodan Boys, Prins S. en De Geit, Gotu Jim, Flaire, Babs, Mama Africa Sound System, Quiet Hollers, Sunfire en Nik de Poser. Naast het festivalprogramma zal ook de Haagse horeca in de binnenstad zich van haar beste kant laten zien en iedereen een warm welkom heten.

Verwachte drukte
De locaties van de podia zijn zorgvuldig uitgezocht, gepositioneerd en geprogrammeerd om de bezoekersstroom te stroomlijnen. In de loop van Koningsnacht kan het voorkomen dat bepaalde festivallocaties (tijdelijk) worden afgesloten om te grote drukte te voorkomen en het aangenaam te houden. Aan bezoekers die een bepaald optreden niet willen missen, wordt geadviseerd zich ruim op tijd richting de betreffende locatie(s) te begeven. 

Naam The Life I Live
The Life I Live is vernoemd naar de hit waarmee de Haagse beatgroep Q65 zo’n 50 jaar geleden de top 40 bestormde. Het leverde de groep een internationale cultstatus op en in Nederland werd het nummer uitgeroepen tot beste Nederpop track ooit. The Live I Life Festival staat bekend als één van de meest gezellige en drukst bezochte stadsfestivals van Nederland met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers.

Reisadvies
De festivalorganisatie van THE LIFE I LIVE roept bezoekers op zoveel mogelijk met de fiets en/of het openbaar vervoer te komen. Aangezien er op vele plekken in het centrum podia staan opgesteld, is de Haagse binnenstad hierdoor voor een groot deel afgesloten voor het verkeer. Er wordt tijdens THE LIFE I LIVE extra stallingscapaciteit voor fietsen gerealiseerd door Biesieklette. Meer info: www.biesieklette.nl

Oranjedienstregeling
Tijdens het Haagse festival ontzorgt HTM de bezoekers door veilig en makkelijk vervoer aan te bieden. Voor de heenreis kunnen bezoekers met de trams, bussen en HTM-fietsen reizen. Voor de terugreis organiseert HTM verschillende evenementenbussen die bezoekers tussen 01:00 en 04:00 uur ‘s nachts thuisbrengen. Meer info vind je hier

De NS zet traditioneel weer extra treinen in. Wil je zeker weten dat je in het nachtelijk uur nog naar huis kunt? Check de website van de NS

Tags

BinnenstadDen HaagFeestFestivalGratisKoningsnachtRegioThe Life I Live
Gerelateerde artikelen
Back To Top