Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Aandacht voor onveilige verkeerssituatie krijgt vervolg; nieuw verkeersbord in de Langstraat

29 april 20232 minute read

Vorig jaar is door de redactie van Wassenaarders.nl aandacht besteed aan onveilige verkeerssituaties in Wassenaar. Ook in de Langstraat, een voetgangersgebied, was sprake van een onveilige verkeerssituatie. Die situatie werd veroorzaakt door onduidelijke bebording dat voor verwarring zorgde.

Het verkeersbord, dat eigenlijk moest duidelijk maken dat sprake is van een voetgangersgebied, begon namelijk met de mededeling “Fietsen toegestaan”, met daaronder een hele riedel met ‘behalve op ma-za van 9.00 -18.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 21.00 uur en op zondag’. Verwarring alom, zeker met de duidelijk leesbare melding die luidde: ‘Fietsen toegestaan’.

Aan deze verwarring en de daarmee gepaard gaande onveiligheid is nu hopelijk een einde gekomen. Onlangs is er een nieuw verkeersbord geplaatst in de Langstraat. Dit bestaat uit vier losse verkeersborden. Het bovenste bord geeft de maximale rijbreedte van 8 meter aan. Op het bord daaronder wordt aangegeven dat dit een loopzone is, wat betekent dat fietsen niet is toegestaan. Het onderste bord geeft de specifieke tijden aan waarop er niet gefietst mag worden. Op maandag tot en met zaterdag is fietsen niet toegestaan tussen 9:00 en 18:00 uur en op vrijdag geldt dit van 9:00 tot 21:00 uur.

“Dit nieuwe verkeersbord is geplaatst vanwege de onduidelijkheid over de regels in het verleden. In de afgelopen 3 weken zijn er maar liefst 30 bekeuringen uitgedeeld vanwege overtreding van deze regels,” aldus de gemeente Wassenaar in haar tweewekelijkse nieuwsbrief.

Hiermee is precies voldaan aan de suggestie van destijds van onze redactie om direct duidelijk te maken dat fietsen verboden is, behalve op genoemde tijden en op zondag. We zijn blij dat de gemeente dit nieuwe bord heeft geplaatst waardoor de verkeerssituatie hopelijk een stuk veiliger wordt.

Kent u locaties in Wassenaar waar sprake is van een onveilige verkeerssituatie en dat om aandacht schreeuwt van de gemeente? Meld het onze redactie: info@wassenaarders.nl

Tags

FietsverkeerLangstraatOnveilige verkeerssituatiesWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top