Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 verslaat Sportmannen van Ajax

Blauw Zwart
29 april 20233 minute read

Na een avond vol donder, bliksem, hagel en regen stond op zaterdagochtend de wedstrijd tegen Ajax-Sportman-Combinatie (A.S.C.) op het programma. Lekkere koffie, prima weersomstandigheden en een goede grasmat. De supporters maakten zich op sportpark De Schulpwei op voor hopelijk weer een attractieve en doelpuntrijke wedstrijd. 

In de kleedkamer dacht iedereen dat we een nieuwe speler in het team hadden. Het bleek echter onze eigen Joshua te zijn die de kapper een bezoekje had gebracht. Geen haren meer voor zijn ogen, geen haarband meer. Top! Veel vaders binnen het team waren jaloers op de hoeveelheid haar dat bij de kapper was achtergebleven!

Onze vaste en goed leidende scheidsrechter floot exact om 9 uur voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijdbal van vandaag was mede mogelijk gemaakt door De Broodjes Bar.

De Blauw-Zwart JO8-1-boys hadden er direct zin. Het was duidelijk dat zij de 3 punten in Wassenaar wilden houden. Na het eerste kwart was de tussenstand dan ook 2-0. Bij A.S.C. liepen echter 2 goede voetballers die er mede voor zorgden dat de Blauwen het toch lastig kregen. De verdediging kreeg moeilijk vat op de kleine en snelle rechterspits van A.S.C.. Een aantal schoten werd door onze doelman goed gepareerd, maar de tweede bal was meerdere keren voor een A.S.C.-er die gemakkelijk kon inschieten. Dit spelbeeld zorgde tijdens het tweede en derde kwart van de wedstrijd voor een attractief scoreverloop. A.S.C. scoorde meerdere keren de aansluitingstreffer, maar kon daar iedere keer maar kort van genieten. De Blauw-Zwart voorhoede zorgde er gelukkig voor dat de marge van 2 doelpunten telkens weer werd hersteld. Het bleef echter continu billenknijpen voor de technische staf en toeschouwers, al gaf een geïnteresseerde, neutrale toeschouwer achteraf aan dat het een heel leuke wedstrijd was.

In het vierde kwart was de tegenstand van A.S.C. echter gebroken en liep de Blauw-Zwart JO8-1- ‘Broodjes Bar- brigade’ uit naar de eindstand van 8-4. Om dit te vieren werden de spelers getrakteerd op een overheerlijke tosti, want inspanning maakt hongerig.

Onze inspanningsfysioloog bekijkt altijd direct na de wedstrijd de fysieke gesteldheid van de boys. Zowel de data als de optische analyse wezen uit meerdere spelers in het rood zaten aan het eind van de wedstrijd. Het advies was dus: rust en vakantie de komende week. Uiteraard nemen wij deze goede raad over.

Op zaterdag 13 mei is de volgende wedstrijd, tegen Sporting Leiden.

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top