Fotocredit: Marjanne van der Velde

Winst, gelijk en verlies voor teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

Jan Rijskamp
29 april 20232 minute read

Het waren alweer de laatste competitiewedstrijden van dit seizoen (22-23) voor de teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging en allen in sporthal De Schulpwei.

Het knapste resultaat werd behaald door WVV H2. Zij moesten het opnemen tegen het sterker geachte Volepo uit Delft. Set één werd al direct een spannende. Via een ontluisterende 9-16 achterstand stond mede door effectieve services van Erik Gijsbers plots toch weer 18-18 op het scorebord. Mede door vooral sterk verdedigend werk wist WVV de stand telkens weer gelijk te trekken tot 27-27 aan toe. En warempel met rake ballen in het achterveld van Volepo trok WVV met 29-27 ook de setwinst naar zich toe. Set 2 en set 3 werden evenwel een prooi voor Volepo, 17-25 en 18-25.

Maar dan set 4. WVV zet een paar tandjes bij wat al snel een 14-7 voorsprong opleverden. Zij hielden de voorsprong tot 23-15 vast. Oefff, enerzijds een flinke dip bij WVV en anderzijds een laatste inspanning van Volepo leverde 23-23 op. WVV hield gelukkig het hoofd koel en haalde de setwinst bij 25-23. Het 2-2 gelijke spel is gezien het wedstrijdverloop voor WVV een subliem resultaat.

De WVV H1 behaalde eveneens een magnifiek resultaat door Volcano H2 met 4-0 te verslaan. Setstanden 25-22 / 25-14 / 25-18 / 25-22.

Een heerlijke wedstrijd om naar te kijken speelden de WVV meisjes MB1. Zij speelden tegen  Aspasia MB1 een dijk van een wedstrijd waar de spanning van afdroop. Via 11-11 en 15-15 bleef de stand in set 1 alsmaar gelijk. Zelfs tot 26-26. Pas toen wist WVV het verschil te maken: 28-26. Set 2 had een vreemd verloop. WVV wist vooral via Kelly Lim flink te scoren. Na een 15-11 voorsprong was bij 20-20 de stand toch weer gelijk. Onder aanvuring van coach Peggy bleef WVV het spel dicteren; 25-21. In set 3 wist WVV niet alleen een stevige 16-22 achterstand weg te werken maar via 24-24 met 26-24 ook de set winnend af te sluiten. In set 4 leek bij 20-17 een 4-0 winst in het verschiet. Echter nu was het Aspasia die met 25-27 de setwinst pakte en WVV derhalve met 3-1 de wedstrijd. Bravo meiden van WVV.

De mix 1 van WVV kon het tegen Leython niet bolwerken. Ondanks wist kansen in set 2 werd alleen set 4 in winst omgezet. Verlies met 1-3.

Met deze wedstrijden zit, voor WVV, de volleybalcompetitie seizoen 2022-2023 erop rest nog het Lente….Vreugd Toernooi op 13 mei 2023; zie www.wvv-wassenaar.nl