Skip to content

Friday Night Jazz – Swingen met het Jochem Le Cointre Trio ft. Dimitri Chapeau op 12 mei a.s.

Stichting Jazz at the Club
30 april 20232 minute read

Op vrijdagavond 12 mei (20.30 uur) vindt in het The Hague Marriott Hotel een nieuwe editie van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van het Jochem Le Cointre Trio met Dimitri Chapeau (tenorsaxofoon), Jules Monen (bas) en drummer Barry Olthof. Het belooft een swingende en avontuurlijke avond te worden met straight-ahead jazz en bekende jazzklassiekers.

Over de musici:

Jochem Le Cointre is veelzijdig en bovenal muzikaal. Hij is niet alleen componist – zoals van de opera “Steppenwolf, a musical retelling -, (theater)schrijver, docent (aan de Piano Academie) maar ook pianist.

Tenorsaxofonist Dimitri Chapeau trad op met Joris Teepe, Harry Emmery, Jasper Soffers, Ben Schröder, Michael Varekamp (The Legends) en Wynton Marsalis. Zijn spel is avontuurlijk, swingend en straight-ahead.

Barry Olthof is drummer, producer en geluidtechnicus. In 2007 richtte hij het jazzlabel O.A.P. Records op met als thuisbasis Den Haag. Hij begeleidde onder anderen René ten Cate, Vincent Koning, Nina Ebbenhout, David Lukacs, Denise Jannah, Karel Boehlee, Frits Kaatee en Andy Valkenburg.

Bassist Jules Monen komt uit een muzikale familie. Samen met zijn vader Cris en zijn zuster Josephine vormt hij The Monen Family. Hij speelde verder met Timothy Banchet, Benjamin Herman, Frits Landesbergen, Francesca Tandoi en anderen. Zijn repertoire wordt beïnvloed door jazz en blues.

Friday Night Jazz   

Het concert start om 20.30 uur; inloop is mogelijk vanaf 20.00 uur. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel, Johan de Wittlaan 30, 2517JR Den Haag.

Meer informatie: www.jazzattheclub.nl. en/of www.podiumdenieuwekamer.nl

Tags

ConcertDimitri ChapeauFridday Night JazzJochem le CointreStichting Jazz at the ClubThe Hague Marriott
Gerelateerde artikelen
Back To Top