Skip to content
1e prijs fotowedstrijd 2022: In het hart van de margriet. Ariena van Gelderen.

Doe mee aan de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2023 en stuur je mooiste foto’s in!

Groene Cirkel Bijenlandschap
1 mei 20232 minute read

Voor het achtste jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 13 mei tot en met 11 juni kan iedereen mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Deelnemers maken kans op een van de drie prijzen én stellen hun ingezonden foto’s ter beschikking voor communicatie-uitingen van Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunen deelnemers op een waardevolle manier dit project.

Dit jaar hebben twee regio’s een eigen wedstrijd:

  • Bijenlandschap Zuid-Holland
  • Bijenlandschap West-Brabant

In beide regio’s beoordeelt een afzonderlijke jury de ingezonden foto’s. Deze jury kiest de 3 mooiste foto’s op basis van creativiteit, kwaliteit en X-factor.

Bijenlandschap

In Zuid-Holland en West-Brabant wordt door talloze partijen gewerkt aan de ontwikkeling van een bloemrijk netwerk, oftewel een bijenlandschap. De provincie Zuid-Holland heeft bijvoorbeeld de ambitie om in 2030 van heel Zuid-Holland een aaneengesloten bijenlandschap te maken. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor (bestuivende) insecten, de bestuiving van wilde flora en voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten. Zo zorgen we samen voor een gezonde natuur.

Fotowedstrijd

Vanaf 13 mei is staat de fotowedstrijd online op de website van het Bijenlandschap. Je kunt hier je mooiste foto’s uploaden (max. 2) en delen via de sociale media. Enkele dagen van tevoren is het mogelijk om de spelregels door te lezen.

Volg de nieuwsbrief van het Bijenlandschap en houd de website Bijenlandschap.nl in de gaten om op de hoogte te blijven over de start en voortgang van de wedstrijd! Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Wist je dat sommige zweefvliegen er precies uitzien als bijen? Er is echter één duidelijk verschil: de antennes. Zweefvliegen hebben namelijk kleine knotsjes als antennes, terwijl bijen lange antennes hebben. Wespen daarentegen zijn te herkennen aan hun wespentaille. Hoewel foto’s van zweefvliegen en wespen er prachtig uit kunnen zien, worden ze niet meegenomen in de beoordeling door de jury. Als je meer wilt weten over de verschillen tussen vliegen en bijen, kun je terecht op: Hoe herken ik een bij? – Bestuivers

Kunnen jullie je de winnende foto’s van vorig jaar nog herinneren?

Eerste prijs 2022: In het hart van de margriet – Ariena van Gelderen
Tweede prijs 2022: Bijenparadijs – Monique Klein Schiphorst
Derde prijs 2022: Van bloem tot honing – Sven Rodenburg

Tags

FotowedstrijdGroene Cirkel BijenlandschapRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top