Skip to content
Fotocredit: Susanne van Eps - Habibe

Duurzaam Doen: Trash & Treasures in Kerkehout

Groene Meent/buurtvereniging Kerkehout
1 mei 20232 minute read

Ontspullen en hergebruiken! Het weekend van 12 t/m 14 mei organiseren buurtvereniging Kerkehout en de Groene Meent samen met de gemeente Wassenaar en Avalex ‘TRASH & TREASURES’. 

TRASH & TREASURES vindt in Wassenaar voor de derde keer plaats. In 2021 was de pilot in de wijk Nieuw-Wassenaar. Vorig jaar werd het in de wijk Groot Deijleroord georganiseerd en nu in Kerkehout.

Met een flyer die huis aan huis is bezorgd hebben we alle inwoners in de wijk Kerkehout reeds verteld wat de spelregels zijn. Vanaf vrijdagochtend 12 mei kunnen wijkbewoners spullen die niet meer gebruikt worden (TRASH) op de stoep zetten, en kunnen anderen kijken of er wat tussen zit wat zijzelf kunnen gebruiken. Zo worden deze spullen langer gebruikt. Na het weekend biedt Avalex de wijkbewoners een eenmalige service: alles wat op de stoep overblijft wordt maandag 15 mei opgehaald. We benadrukken we hier nogmaals dat chemisch afval (verf, spuitbussen, batterijen) en bouwmaterialen (puin, tegels etc) dit weekend NIET meedoen.

Het doel van deze activiteit is om zoveel mogelijk spullen langer te gebruiken – want spullen, hoe noodzakelijk soms ook, zijn de grootste vervuiler van onze Aarde.

De spelregels zijn – ook in het Engels – terug te lezen op www.groenemeent.nl/trash-treasures.

We wensen iedereen in Kerkehout heel veel plezier tijdens het weekend van TRASH & TREASURES!

Wil je Trash &Treasures ook bij jou in de wijk?

Laat het ons weten via het contactformulier op www.groenemeent.nl

De Groene Meent & buurtvereniging Kerkehout

Foto: buurtvereniging Kerkehout

Fotograaf: Susanne van Eps-Habibe

Tags

Buurtvereniging KerkehoutGroene MeentHergebruikenOntspullenTrash and TreasuresWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top