Skip to content
Fotocredit: Ron Krom - Mariska de Kok in actie – Kunstwerk Ernst Voss – nu te zien in het Katwijks Museum.

Expeditie Kunst Kijken – Elk schilderij is een verzameling abstracte vormen

Katwijks Museum
3 mei 20232 minute read

‘Eigenlijk bestaat elk schilderij uit een verzameling abstracte vormen’. Binnenkort bij Expeditie Kunst Kijken neemt de Katwijkse kunstenares Mariska de Kok je mee in de wereld van abstractie. Via de weg van Mondriaan, de bronnen van Kline duiken we daarna het Katwijks Museum in op zoek naar abstractie. Waar & wanneer? Woensdag 17 mei 2023 locatie Katwijks Museum.

Expeditie Kunst Kijken – Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat daardoor kijken moeilijk wordt. Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer op pad naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kan nakijken wat je nu eigenlijk heb gezien, maar ook wat je hadden kunnen zien……. Dit kan anders! ‘Expeditie Kunst Kijken’ – samen op ontdekkingstocht door het museum. Tipje van de sluier: Wat is abstraheren? Hoe doen ze dat? Wat is de bron? Wat is het effect?

De prachtige collectie kunstwerken in het Katwijks Museum is perfect geschikt voor een ontdekkingsreis om het verschil te ontdekken tussen kijken & zien. Ervaring ondergeschikt, enthousiasme is wat telt!

Tags

Expeditie Kunst KijkenKatwijkKatwijks MuseumLeer naar kunst te kijkenMariska de KokRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top