Skip to content
The English Theatre
Fotocredit: The English Theatre

Theatervoorstelling ‘ Birth Preparation Course’ op zaterdag 13 en zondag 14 mei

The English Theatre
3 mei 20233 minute read

‘Birth Preparation Course’ is een interactieve les over menselijke voortplanting. Een les geleerd door een toekomstige soort in de verre ruimte. In de les staat de placenta centraal, een mysterieus, vaak verborgen en essentieel orgaan.

De voorstelling van Ori Lenkinski is gebaseerd op input door vroedvrouwen en doula’s in geboortevoorbereidingscursussen over de hele wereld en combineert tekst, beweging, muziek, props en publieksparticipatie om met het publiek te delen hoe de mensheid is ontstaan.

Ori Lenkinksi is een danseres, actrice, choreograaf en journalist uit Tel Aviv. Haar werk is gewijd aan het onderzoeken van de verbinding tussen woorden en beweging. Ze is co-regisseur, acteur en bewegingsregisseur van het toneelstuk Blueberry van Nataly Zukerman, dat onlangs de prijs won voor ‘Best show’ op het Akko International Fringe Theatre Festival 2022.

Workshop ‘The Connection Between Words and Movement’ – Zondag 14 mei 12.00-14.00

In deze workshop onderzoek je samen met de leider van de workshop, Ori Lenkinski, het verband tussen tekst en beweging. Door secties uit haar bestaande werken te leren, leren we met elkaar hoe beweging ondersteunend kan zijn aan tekst en hoe tekst op haar beurt beweging kan versterken. Ori beschouwt de tekst als slechts het overbrengen van informatie en van het onderwerp van het werk, terwijl het lichaam alle emotionele en mentale hiaten opvult. Het lichaam zorgt dan voor het overbrengen van de zogenaamde ‘subtext’. De essentie is dat wat informatie niet kan overbrengen, wordt overgebracht door lichaamstaal. In de workshop ga je zelf aan de slag met deze invalshoek, om te ontdekken welke performatieve mogelijkheden er nog meer zijn, zodat jij je ‘body work’ kunt uitbreiden.

Deze workshop is gericht op volwassenen (16+). Omdat de workshop op dans is gebaseerd, is het wel aan te raden dat de deelnemers enige (hoeft niet veel te zijn) achtergrond hebben in bijvoorbeeld dans.

+++++++

Reviews

“’Birth Preparation Course’ by Ori Lenkinski is a brilliant show, superbly acted and riotously funny, but its worth is nestled in the important criticism it presents on the warped social perception about pregnancy and birth.” – Noa Limone, Haaretz

“It was an evening made with great talent and sophistication that brought many a smile to the faces of the audience members.” – Ora Brafman, DanceTalk

“The play is light, funny, amusing and most importantly, moving.” -Liat Baron, Women’s Magazine

“There is a double transformation. One sees the beauty and the aesthetic, the humor and the irony, which takes back control of the female body and presents it as she sees and experiences it.” – Anat Zecharia, Hamevakeret

Data

Theatervoorstelling ‘Birth Preparation Course’

13 mei 20.00 (met een gebarentolk op het podium)

14 mei 15.00 (incl. Spotlight talk)

Workshop ‘The Connection Between Words and Movement’

14 mei 12.00-14.00

Locatie

Zaal 3

De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag (Den Haag)

Tickets en meer info: www.theenglishtheatre.nl

Tags

Birth Preparation CourseDen HaagRegioThe English TheatreTheatervoorstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top