Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Wassenaarse Cultuurprijs: Drie fantastische winnaars

Ellen Klaver - Asscheman
14 mei 20232 minute read

Gisteren, zaterdag 13 mei werden onder grote publieke belangstelling de tweejaarlijkse Wassenaarse cultuurprijzen weer uitgereikt.

De drie categorieën waren volwassenen, jeugd en groepen. Meer dan dertig kandidaten waren genomineerd. De Spiegelzaal in raadhuis De Paauw, waar de uitreiking van de prijzen plaatsvond puilde dan ook  uit. Maar gelukkig konden met het mooie weer ook de buitendeuren open blijven en konden velen de uitreiking volgen met één been op het terras.

Voorzitter Huber Claassen was onverwacht verhinderd en daarom heette bestuurslid Neeltje Bangert de aanwezigen van harte welkom. De 12 jarige Pavlo Slipko, student aan de Davids Búndler music academy, verraste de aanwezigen vervolgens met een fantastisch piano optreden.

Wethouder Ronald Zoutendijk gaf in zijn toespraak een blijk van waardering voor de organisatie van de inmiddels 11 jaar oude Wassenaarse Cultuurprijs. Ook prees hij de genomineerden en de kwaliteit van de inzendingen.

Het hoogtepunt van de middag werd uiteraard gevormd door de bekendmaking van de winnaars van de cultuurprijs 2023.

Juryvoorzitter Yvette van Caldenborgh leidde de uitreiking in en het jongste jurylid Alicia Hofstra reikte vervolgens de prijzen uit.

Het niveau van de inzendingen was ongekend hoog, aldus de jury. Maar het blijft heel moeilijk om bijvoorbeeld een musicus te vergelijken met een schilderij. De jury heeft na vele uren van beraad uiteindelijk de winnaars gekozen.

Winnaars

In de categorie groepen werd klas 4 VWO van het Rijnlands Lyceum uitgeroepen tot winnaar. In de categorie jeugd viel de eer te beurt aan violist MARCEL SUTEDJA. Genevieve Törnqvist en Sophie Timmermans behoorden eveneens tot de finalisten.

Bij de volwassenen was het VAN WASSENAER ORKEST de winnaar. Het eenmalige project van ‘The Passsion Wassenaar’ viel een zeer positieve vermelding te beurt en kunstenares Dons Deppe werd postuum geëerd met haar plaats in deze top drie.

Het was een prachtige en sfeervolle bijeenkomst, die werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Het niveau van de inzendingen en de hoeveelheid genomineerden belooft wat voor de volgende cultuurprijzen, die in 2025 zullen worden uitgereikt!

Fotocredit: Ellen Klaver – Asscheman

Winnaar categorie Volwassenen: Van Wassenaer Orkest. Maas van der Feen neemt de prijs in ontvangst uit handen van Tim van Borekhuizen. Tim was winnaar van de Wassenaarse Cultuurprijs in 2020.
Winnaar categorie Jeugd: violist Marcel Sutedja
Winnaar categorie Jongeren – Groepen: Klas 4 VWO Rijnlands Lyceum – Meisje met de parel .

Tags

WassenaarWassenaarse CultuurprijzenWinnaars
Gerelateerde artikelen
Back To Top