Skip to content
Wethouder Wim Koetsier
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wethouder Wim Koetsier denkt in mogelijkheden

Iris Oostlander
20 mei 20233 minute read

Wie zijn de bestuurders van ons dorp, wat drijft hen en wat willen ze bijdragen aan ons mooie dorp? In de komende weken gaan we op zoek naar een antwoord op deze vragen. Onze bestuurders werken in teamverband en vormen samen het College van Burgemeester en Wethouders. Naast grote onderwerpen die samen worden op- en aangepakt heeft eenieder zijn eigen prioriteiten, ideeën, kennis en kunde. Die proberen we boven water te krijgen. Het spits wordt afgebeten door wethouder Wim Koetsier, die namens het CDA is vertegenwoordigd in het College en ‘ruimte, duurzaamheid en mobiliteit’ in zijn portefeuille heeft.

Eerlijkheid, betrokkenheid en passie: het zijn enkele woorden die Wim kenmerken. Afkomstig uit een ‘harde en zakelijke’ wereld heeft hij nu “de leukste baan ooit”, zo zegt hij zelf. “Als bestuur van een gemeente kan je heel veel bereiken en dat is precies wat ik wil. Elk vraagstuk dat in mijn dossier zit, zie ik als een uitdaging. Verkeer, Duindigt, het strand, de natuurgebieden, stikstof, er liggen heel veel kansen”, aldus Wim Koetsier.

Uiteraard weet deze wethouder dat niet alle beslissingen snel genomen kunnen worden, maar hij ziet het als zijn taak om anderen te enthousiasmeren zodat dankzij samenwerking een einde komt aan tal van discussies. “Ik probeer in mogelijkheden te denken en ga gesprekken niet uit de weg. Sterker nog, deze functie houdt in dat je niet alleen kennis moet hebben van het dossier, de regels en achtergronden, maar ook moet luisteren naar de inwoners zelf. Daarbij doe je het samen met anderen, in harmonie. Dat is ook typisch CDA.”

Wim Koetsier is acht jaar geleden in Wassenaar neergestreken na buitenlandse avonturen in onder andere Rusland en Dubai. Na meerdere studies, in Delft en Amsterdam, kwam hij te werken in de olie- en gaswinning. “Ik heb niet alleen de rijkdom gezien die dit kan opleveren maar ook de andere kant.” Zijn kracht is dan ook dat hij met iedereen overweg kan. “Dat is een voordeel als wethouder”, zegt hij bescheiden, “zo heb ik de banden met onze buren inmiddels aangehaald”.

De menselijke maat in beslissingen staat bij Wim voorop. “Misschien heeft dat te maken met mijn CDA-achtergrond”, lacht hij. “In het gezin waarin ik ben opgegroeid was het heel normaal om, naast hard werken, ook zitting te nemen in besturen en voor anderen te zorgen. Dat doe je gewoon. Gelukkig zie ik dat ook terug bij mijn kinderen. Wij doen alles vanuit ons hart.”

Inmiddels zijn twee van zijn drie kinderen naar Delft verhuisd om te studeren, maar mede dankzij hen heeft hij zelf ook zitting in tal van (sport)clubs en verenigingen. Sport is sowieso belangrijk voor de wethouder. “Golfen, tennis, hardlopen. En natuurlijk ga ik zoveel mogelijk op de fiets naar afspraken in het dorp”.

Afkomstig uit Voorburg is Wim inmiddels een echte Wassenaarder. “Tijdens mijn periode als raadslid heb ik veel geleerd. De diversiteit van Wassenaar is erg groot. Wij hebben mensen met veel rijkdom maar er is ook sprake van enorme inkomensongelijkheid. En het is zaak om daar altijd rekening mee te houden. Want dat is waar een wethouder mijns inziens voor moet staan. “Met een doel, betrokken, maar ook samen de verantwoordelijkheid nemen en zoveel mogelijk zien te bereiken voor de inwoners van Wassenaar. Ik heb het beste voor ons dorp voor ogen.”

Tags

Even voorstellenGemeenteNieuw collegeWassenaarWethoudersWim Koetsier
Gerelateerde artikelen
Back To Top