Ga naar hoofdinhoud

Ellen Klaver in gesprek met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

Boekhandel Wagner
23 mei 20234 minute read

Belofte maakt schuld. Na de voordracht tijdens de boekenweek van 2022 hadden we beloofd ons uiterste best te doen Ilja Leonard Pfeijffer uit te nodigen bij verschijning van zijn nieuwste boek. En het is gelukt!!! Met gepaste trots kondigen wij aan dat op 9 juni Ilja Leonard Pfeijffer door journalist Ellen Klaver-Asscheman zal worden geïnterviewd naar aanleiding van zijn nieuwste boek. Er was veel geheimzinnigheid over zijn nieuwste boek.  ‘Alkibiades’ verschijnt op 23 mei. Op 9 juni wordt Pfeijffer geïnterviewd  in De Tol in Sassenheim, aansluitend signeert hij zijn boeken. 

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) groeide op in Rijswijk, promoveerde aan de Leidse universiteit en woont en werkt momenteel in Genua. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Zijn poëziedebuut Van de vierkante man uit 1998 werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut en zijn debuutroman, Rupert. Een bekentenis uit 2002, kreeg de Anton Wachterprijs voor het beste schrijversdebuut. Hiermee is hij de enige Nederlandstalige auteur die zowel voor poëzie als voor proza de belangrijkste debuutprijs is toegekend.

Onder zijn meest recente werk bevinden zich de met de Libris Literatuur Prijs bekroonde La Superba uit 2013, de in 2016 uitgekomen autobiografie Brieven uit Genua en de in 2017 uitgekomen roman Peachez, een romance, over de complexe verhouding tussen fantasie en werkelijkheid in liefde en geloof. Eind 2018 verscheen zijn grote roman Grand Hotel Europa over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit en nostalgie. In 2022 was Ilja Leonard Pfeijffer auteur van het boekenweekgeschenk en te gast bij boekhandel Wagner.

Over Ellen Klaver-Asscheman

Ellen groeide op in Wassenaar. Na haar middelbare school voltooide zij de lerarenopleiding en studeerde pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ellen werkte vervolgens 40 jaar in het onderwijs en in een eigen praktijk. Daarnaast is zij betrokken geweest bij vele organisaties en heeft een brede maatschappelijke interesse. Voor haar inzet is zij meermaals onderscheiden.

Ongeveer 10 jaar geleden werd Ellen gevraagd om programma’s te komen maken voor de lokale omroep. In deze programma’s interviewde zij vele bekende en minder bekende mensen. Een hele nieuwe carrière als journalist lag voor haar open, want er volgden ook uitnodigingen van de schrijvende pers om voor hen te komen schrijven. Zo was zij onder meer freelance verslaggever voor het AD en schrijft ze voor Wassenaarders.nl

De laatste jaren wordt Ellen ook regelmatig gevraagd om live interviews te komen afnemen. Iets wat ze met veel plezier doet.

Daarnaast presenteert zij de twee wekelijkse talkshow ‘Bij Ellen’ op de televisiezender van de regionale omroep Unity.NU.

Over het boek

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta.

Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Wanneer: Vrijdag 9 juni a.s.

Aanvang: Het interview vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 15,00.
Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: De Tuinzaal van De Tol, Hoofdstraat 147, Sassenheim.
Aangezien de hoofdingang is afgezet, kunt u via de Tolhuisstraat De Tol bereiken. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Aanmelden


Boek nu kopen

Tags

Ellen Klaver- AsschemanIlja Leonard PfeijfferInterviewNieuw boekRegioSassenheim
Gerelateerde artikelen
Back To Top