Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 kampioen van de 4e fase

Blauw Zwart
26 mei 20232 minute read

Officieel wordt de stand bij de JO8 teams nog niet bijgehouden, maar door onze uitslagen in combinatie met de informatie die we krijgen van onze tegenstanders, kon na de overwinning van vorige week maar 1 conclusie worden getrokken: bij winst van de laatste wedstrijd is de Blauw-Zwart JO8-1- ‘Ren van der Ham Transportbrigade’ kampioen van de 4e fase.

De wedstrijd in en tegen Rijnsburgse Boys moest dan wel even worden gewonnen. Helaas zonder Chris en onze teammanager die de golfbanen in Spanje met zijn bijzondere putter onveilig maakt, trok Blauw-Zwart JO8-1 zaterdagochtendfamilie in de vroege ochtend naar Rijnsburg.

Een kampioenswedstrijd is bijna nooit een goede wedstrijd en ook deze kunnen we in die categorie bijschrijven. Spanning was er echter van begin tot eind. De JO8-1’ Ren van der Ham Transportbrigade’ kwam op 1-0 achterstand, maar gelukkig werd snel de gelijkmaker gescoord. Het spel was veelal onrustig en de passes kwamen te vaak niet bij de goede kleur aan. De wedstrijd golfde daarom op en neer. Gelukkig maakte de boys wel de 1-2 en de 1-3, maar Rijnsburgse Boys gaf zich niet gewonnen. Na de aansluitingstreffer van Rijnsburgse Boys maakte de Blauwen uit een aanval uit het spreekwoordelijke voetbalboekje de 2-4. In het 4e kwart volgde nog de 3-4 en een bal van Rijnsburg op de lat. Het was echt billenknijpen tot de laatste minuut.

Gelukkig klonk het laatste fluitsignaal en gingen bij iedereen de armen de lucht in. Het is dit enthousiaste, jonge, leergierige team gewoon gelukt om de 1e plaats in de Hoofdklasse te behalen. Wat zijn we met z’n allen trots op Zakarie, Jack, Chris, Pim, Joshua, Bowis en Brendan. Het was een topseizoen, waarin de ontwikkeling voorop stond en de jongens hun visitekaartje duidelijk hebben afgegeven.

Nu nog 2 toernooien te gaan en daarna is dit seizoen alweer ten einde. De spelers, technische staf en uiteraard de ouders die altijd in grote getalen aanwezig zijn, gaan dan van een welverdiende vakantie genieten. Volgend seizoen zal dit team overgaan naar de JO9. We zullen u uiteraard weer uitgebreid op de hoogte houden van de verrichtingen van de Blauw-Zwart JO9-1. Tot volgend seizoen!!

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top