Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Leidse Bijenmarkt

De Leidse Bijenmarkt op zaterdag 10 juni

Leidse Bijenmarkt
5 juni 202349 second read

De Leidse Bijenmarkt trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Het is al sinds de 70er jaren een traditioneel in Leiden terugkerend evenement. Natuur en milieu staan centraal. Imkers uit Leiden en omgeving presenteren hun werk en producten, samen met natuur- en milieuorganisaties en ambachten zoals mandenmakers, kaarsenmakers en pottenbakkers.

U kunt allerlei bijzondere en handgemaakte producten kopen op de Bijenmarkt, zoals houten speelgoed, handgemaakte poppen, handgemaakte originele cadeautjes, natuurproducten zoals ambachtelijk gemaakte kazen, vilt, textiel, handgemaakte en zijden sjaals en klein kunstzinnig werk. Bij veel van de marktkramen worden demonstraties gegeven en ook voor kinderen is er van alles te beleven op de Bijenmarkt. Naast muziektheater en schminken zorgt de scouting voor spelletjes.

Bijen zijn uiteraard alom tegenwoordig. Imkers vertellen over het wonderlijke leven van de honingbij en laten zien hoe zij met hun bijen omgaan. Ook kunt u bijenvolken kopen. En natuurlijk kunt u ook allerlei bijenproducten kopen, zoals honing, honingkoeken, honingwijn en bijenplanten.

Bijenmarkt: zaterdag 10 juni  2023 op het terrein van museum volkenkunde Leiden.

Tags

AmbachtenImkersLeidenLeidse BijenmarktMarktkramenNatuurproduktenOriginele cadeautjesRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top