Skip to content
Fotocredit: Groene Cirkel Bijenlandschap

Doe mee aan de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2023 en stuur je mooiste foto’s in!

Groene Cirkel Bijenlandschap
6 juni 20232 minute read

Voor het achtste jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 13 mei tot en met 11 juni kan iedereen mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Deelnemers maken kans op een van de drie prijzen én stellen hun ingezonden foto’s ter beschikking voor communicatie-uitingen van Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunen deelnemers op een waardevolle manier dit project.

Dit jaar hebben twee regio’s een eigen wedstrijd:

  • Bijenlandschap Zuid-Holland
  • Bijenlandschap West-Brabant

In beide regio’s beoordeelt een afzonderlijke jury de ingezonden foto’s. Deze jury kiest de 3 mooiste foto’s op basis van creativiteit, kwaliteit en X-factor.

Bijenlandschap

In Zuid-Holland en West-Brabant wordt door talloze partijen gewerkt aan de ontwikkeling van een bloemrijk netwerk, oftewel een bijenlandschap. De provincie Zuid-Holland heeft bijvoorbeeld de ambitie om in 2030 van heel Zuid-Holland een aaneengesloten bijenlandschap te maken. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor (bestuivende) insecten, de bestuiving van wilde flora en voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten. Zo zorgen we samen voor een gezonde natuur.

Fotowedstrijd

Vanaf 13 mei zijn er al foto’s ingestuurd bij de online fotowedstrijd. Je kunt hier je mooiste foto’s uploaden (max. 2) en delen via de sociale media.

Naar de fotowedstrijd

Tags

FotowedstrijdGroene Cirkel BijenlandschapRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top