Ga naar hoofdinhoud
Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk in Voorburg. Fotocredit: Just Justa / Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Erfgoedhuis Zuid-Holland start campagne voor de interieurs in gebedshuizen

Erfgoedhuis Zuid-Holland
22 juni 20232 minute read

Erfgoedhuis Zuid-Holland start een campagne om meer aandacht te geven aan de interieurs van gebedshuizen. Door ontkerkelijking in Nederland zullen veel religieuze gebouwen uit stad en dorp verdwijnen en daarmee ook unieke ensembles. Met de nieuwe publieksprijs Kerk+Interieur wil het Erfgoedhuis inwoners van Zuid-Holland kennis laten maken met deze interieurs. De nominatieronde is geopend: tot 7 augustus kunnen gebedshuizen zich aanmelden.

Wie kan er meedoen?

Er zijn geen voorwaarden of beperkingen: elk interieur van elk gebedshuis in Zuid-Holland kan worden voorgedragen. Besturen en eigenaren van kerken, moskeeën, synagogen, tempels en andere gebedshuizen in Zuid-Holland mogen meedoen aan deze wedstrijd.

Nominatieproces

Deelnemende partijen kunnen vanaf 12 juni tot uiterlijk 7 augustus het interieur van hun gebedshuis nomineren voor de publieksprijs Kerk+Interieur. Bij het nomineren staat deze vraag centraal: welke betekenis heeft het interieur?

Uit de inzendingen zal een vakjury vijf inzendingen selecteren. De vijf interieurs zullen door een professionele fotograaf worden vastgelegd. Het indienformulier voor de nominaties is vanaf 12 juni open. Meer informatie en het formulier zijn te vinden op de website van het Erfgoedhuis.

Stemronde publiek

Op basis van de gemaakte foto’s en het begeleidende verhaal over de betekenis van het interieur zal het publiek in de gelegenheid worden gebracht een stem uit te brengen op het favoriete interieur bij één van de vijf finalisten. Stemmen is mogelijk vanaf de start van Open Monumentendag op 9 september en kan tot uiterlijk 9 oktober 2023. De winnaar van deze stemronde ontvangt een geldbedrag van €1000,- en een interieurinspectie door Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Meer informatie

Mede mogelijk gemaakt door

De publieksprijs Kerk+Interieur is een initiatief van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en het Platform Religieus Erfgoed Zuid-Holland en wordt financieel mogelijk gemaakt dankzij de provincie Zuid-Holland.

Tags

CampagneErfgoedhuis Zuid-HollandGebedshuizenInterieursNominerenRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top