Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Oostenrijkse zomermaaltijd 1 juli om 18.30 op het kerkplein van de Dorpskerk Wassenaar

Protestantse Gemeente Wassenaar
26 juni 20233 minute read

Voor de lezer, die altijd eerst even de kat uit de boom kijkt, hierbij enkele belangrijke vragen en antwoorden over de Oostenrijkse zomermaaltijd:

Wat staat er op het menu? Kaiserbroodjes met (kruiden)boter; soepen: goulash soep en romige pompoensoep; kip in stroganoff saus met seizoensgroenten; pasta met gegrilde tomaatjes en kruiden; vegetarische quiche; aardappelsalade; groene salade; als afsluiting Kaiserschmarrn met poedersuiker en pruimencompote. Kaiserschmarrn is een in stukjes gesneden dikke pannenkoek.

  • Wat kan ik drinken? De bar biedt aan: plat en bruisend water, bier, prosecco, Oostenrijkse  wijnen, frisdranken en na de maaltijd koffie en thee met een Mozartkugel (chocoladebonbon met een kern van pistachenoten en marsepein).
  • Welke muziek kunnen de gasten verwachten? Koen, de accordeonist brengt vrolijke Tiroler liederen ten gehore. Voorts zal mezzosopraan Caroline Strating, begeleid door Alexandra Kaptein op de piano, enkele beroemde Oostenrijkse liederen ten gehore brengen, waaronder Ich lade gern’mir Gäste ein (Prins Orlofsky) uit Die Fledermaus van J. Strauss en Voi che sapete (Cherubino) uit Le nozze di Figaro K. 492 van W.A. Mozart. 
  • Wat gebeurt er als het waait, te koud is of regent? Dan worden alle tafels, stoelen, stalletjes, etc. in de kerk geplaatst en wordt er in de kerk gegeten.
  • Waar kan ik een kaartje kopen voor de zomermaaltijd en wat kost het? Bij boekhandel De Kler, op het Kerkelijk Bureau, en via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-oostenrijkse-zomermaaltijd-bij-de-dorpskerk-658473671477  De prijs van een kaartje is € 22,50; kinderen tot 12 jaar half geld.
  • Wat moet ik meenemen naar de zomermaaltijd? Allereerst een goed humeur. Daarnaast contant geld en/of bankkaart/creditcard om munten te kunnen kopen voor de drankjes. Ook is het aan te bevelen om een vest of jasje mee te nemen. In de avond kan het wat koeler worden. Staat er veel zon? Dan een strohoed meenemen. U bent natuurlijk ook van harte welkom gekleed in lederhosen of een dirndl jurk. Skikleding wordt bij zomerse temperaturen afgeraden.
  • Ik wil graag komen maar ik heb geen vervoer. Ik durf ’s avonds niet alleen over straat. Dat is helemaal geen probleem. Wij kunnen u ophalen en weer thuis brengen. Hiervoor even het volgende telefoonnummer bellen: 0653158230.
  • Ik beheers de Duitse taal niet. Is dat een probleem? Helemaal niet. We blijven met z’n allen gewoon gezellig Nederlands praten.

  Tot volgende week zaterdag. Wij zien uit naar uw komst. Voor meer informatie klik hier. Bekijk ook de aflevering van talkshow Bij Ellen over het Oostenrijks Buffet.

  Tags

  Dorpskerk WassenaarOostenrijks BuffetWassenaar
  Gerelateerde artikelen
  Back To Top