Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Stoomtrein Katwijk Leiden

Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Stoomtrein Katwijk Leiden
3 juli 20233 minute read

Het is zomervakantie!! De lunchtrommeltjes kunnen zes weken worden opgeborgen. De kinderen zijn overgegaan naar een nieuwe groep. Wat is er mooier dan dat te vieren bij Stoomtrein Katwijk Leiden? Het weekend van 8 en 9 juli staat daar in het teken van de Kinderstoomdagen.

Kinderstoomdagen 8 en 9 juli a.s.

Om het begin van de zomervakantie te vieren organiseert het museum weer de succesvolle Kinderstoomdagen. Dit jaar is het thema “Hands on”. Dat betekent dat de kinderen zo veel mogelijk actief worden betrokken bij het thema stoom.  In het museum legt professor Stoom aan de hand van een opengewerkte stoomketel uit hoe een stoomtrein werkt. Leuk voor de kinderen, maar ook erg interessant voor mama’s en papa’s en oma’s en opa’s. In de stoomlocomotievenloods worden demonstraties gegeven met modellen van stoommachines die door luchtdruk worden aangedreven. Om te zien hoe alles werkt, moeten kinderen wel met een fietspomp aan de slag. In diezelfde ruimte worden werkende Wilesco stoommachines getoond. Een feest der herkenning van opa’s die wellicht zelf ook zo’n machientje hebben gehad. Ook staat er een grote modelbaan waar treintjes op rijden die door middel van stoom worden aangedreven.

Creatief bezig zijn

Je kunt dit weekend lekker kleuren of knutselen met papier of hout. Van hout kun je een stoombootje maken dat je kunt laten varen in een waterbassin. Het bootje kun je versieren met een brandmerk omdat dit weekend een smid aanwezig is.

Meerijden in de cabine van een echte locomotief

Dat is toch de droom van elk kind en volwassene? Dat kan in dit weekend. Kinderen zijn van harte welkom om in de cabine te klimmen van de grootste diesellocomotief. Spannend? Nee hoor. Ook voor mama, papa of oma en opa kan er ook een plekje vrijgemaakt worden. Deze locomotief pendelt de gehele dag voor het station.

Zweefmolen en een limonadefiets

In de rijtuigenloods kun je even ontspannen in de zweefmolen en op de limonadefiets kun je een beker limonade bij elkaar trappen. In de rijtuigenloods is ook een extra horecastand met broodjes kaas en Unox worst. Je kunt er koffie, thee en frisdranken kopen. Uiteraard kun je er ook terecht voor een lekkernij of een ijsje. Voor de grote Kidscorner op het gezellige dorpsplein in het museum kun je genieten van een lekker kopje koffie of thee met appeltaart.

Kaartjes

Een kaartje voor volwassen kost 12 euro. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u 9 euro. De jongste kinderen en houders van een museumkaart mogen gratis mee naar binnen. Met het kaartje kunt u ook twee treinreizen maken en zowel het buiten- als het binnenmuseum bezoeken met de grote Kidscorner en een interessante expositie over smalspoor.  U kunt gratis parkeren bij het Valkenburgse Meer.

Tags

KinderactiviteitenKinderstoomdagenRegioStoomtreinStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top