Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Optimist on Tour meert tijdens Allianz WK zeilen aan op Scheveningen

Optimist on Tour/Watersportverbond
13 juli 20232 minute read

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 10 t/m 20 augustus vast in hun agenda zetten. Maar liefst 10 dagen lang komt Optimist on Tour naar het sportstrand van Den Haag! In een groot waterbassin op het strand kunnen kinderen t/m 12 jaar, onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs, gratis kennismaken met diverse watersporten. Van 11 t/m 13 augustus kunnen ook kinderen met een beperking in aangepaste vorm veilig kennismaken met kanovaren en zeilen. Daarnaast leren alle deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water en is er nog veel meer te doen tijdens het Festival aan Zee. 

Gratis het water op

Optimist on Tour Scheveningen is een initiatief van gemeente Den Haag en het Watersportverbond en wordt ondersteund door Allianz, Sailwise en Sailability. Elke dag van 10:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen gratis meedoen aan de activiteiten van Optimist on Tour. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Na het aanmelden krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist (jeugdzeilboot), kanovaren of suppen (stand up paddle).

Professor in het Waterlaboratorium

Voor- of nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een gratis bezoek brengen aan het Optimist on Tour Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van water(sporten), maar nog geen zwemdiploma hebben of het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven.

In het Waterlaboratorium veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte laboratoriumjas, bril en pipetjes om allerlei proefjes te doen. Hoe wordt waterstof gemaakt en wat kun je ermee? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Inschrijven

Schrijf je van tevoren GRATIS in op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Data en locatie

Optimist on Tour wordt 10 t/m 20 augustus georganiseerd op het sportstrand van Den Haag, Strandweg 4, Scheveningen. Lees voor handige reis- en parkeertips deze website.

Inschrijven kan via deze knop!

Tags

Allianz WK ZeilenDen HaagKinderactiviteitenOptimist on TourRegioSportstrandWatersportverbond
Gerelateerde artikelen
Back To Top