Ga naar hoofdinhoud
Vlag van Wassenaar

Nederlandse en Wassenaarse vlag in raadzaal

14 juli 202348 second read

Na het zomerreces krijgt zowel de Nederlandse als de Wassenaarse vlag een plek in de raadzaal. Dat blijkt uit een informatiebrief van het college.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 6 juni is een motie van Hart voor Wassenaar, VVD en Lokaal Wassenaar hierover aangenomen. In de laatste raadsvergadering van 4 juli jl. vroeg raadslid Nicolás Pesman (Hart voor Wassenaar) naar de voortgang hierin. De Nederlandse vlag kan al voor 4 september aanstaande in de raadszaal worden geplaatst, blijkt uit de brief. Wanneer de Wassenaarse vlag wordt geplaatst, hangt af van de levertijd. Er moet namelijk een nieuw exemplaar van de Wassenaarse vlag worden besteld. Verder wordt gekeken naar een geschikte buitenlocatie voor een 3e vlaggenmast bij raadhuis De Paauw en het gemeentekantoor waarlangs de Wassenaarse vlag gehesen kan worden.

De Wassenaarse vlag werd op 6 november 1962 door de gemeenteraad vastgesteld. De vlag bestaat uit een blauwe achtergrond met drie halve witte manen. De vlag is afgeleid van het eerste en vierde kwartier van het gemeentewapen.

Tags

GemeenteRaadzaalVlaggenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top