Skip to content
Fotocredit: Joris van Bennekom

Soldaat van Oranje – De Musical in vernieuwde samenstelling!

Soldaat van Oranje - De Musical
28 augustus 20233 minute read

Soldaat van Oranje – De Musical is na een korte zomervakantie vanaf morgen weer te zien in de TheaterHangaar in Katwijk. Na een repetitieperiode onder leiding van resident director Kevin Schoonderbeek treedt de 24e cast aan in een deels vernieuwde samenstelling. De maanden december en januari zijn toegevoegd aan het huidige speelschema.

Terug na twaalf jaar

Tijn Docter die de rol van Fred van Houten in het premièrejaar 2010 creëerde, keert terug bij de productie in de rol van Van ‘t Sant, persoonlijk secretaris van Koningin Wilhelmina. Alex van Bergen die eerder de rol van Paul speelde en daarna lange tijd de hoofdrol van Erik vertolkte, speelt nu die rol van Fred. Debbie Korper maakt haar rentree als koningin Wilhelmina en deelt de rol met Barbara Pouwels. Milan Sekeris en Alexander Schuitema blijven de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema afwisselen. Nieuw zijn verder onder anderen Ewout Heijbroek in de rol van Victor en Eli Rietveld is te zien als Paul. Raymond Paardekooper deelt nu de rol van Van ‘t Sant met Tijn Docter.

Producent Fred Boot: “Ik vind het zo fijn en bijzonder dat Tijn Docter, onze allereerste Fred van Houten, terugkomt in de voorstelling! Dertien jaar geleden waren we in deze periode aan het repeteren en legde Tijn samen met regisseur Theu Boermans en alle collega’s van het eerste uur de basis voor onze voorstelling. Niemand kon toen bevroeden dat er acteurs zouden zijn die in andere rollen terugkomen. Daarom is het ook zo mooi dat Alex van Bergen die al eerder Paul en Erik speelde, ons weer komt versterken nu in de rol van Fred van Houten. Het bevestigt ook hoe hecht we na al die jaren nog altijd met elkaar zijn en hoe noodzakelijk we het vinden om dit verhaal te mogen blijven vertellen.”

Hieronder vermelding van de volledige cast.

Volledige cast

Erik – Alexander Schuitema | Milan Sekeris

Koningin Wilhelmina – Barbara Pouwels | Debbie Korper

Charlotte – Diana van Die

Fred – Alex van Bergen | Folkert van Diggelen

Anton – Bart van Veldhoven

Chris – Jim Leijen

Bram – Eli ter Hart

Paul – Eli Rietveld

Victor – Ewout Heijbroek

Ada – Julia Lammerts

Hofdame Tessa – Charlotte van der Plas

Van ‘t Sant – Raymond Paardekooper | Tijn Docter

Ensemble – Sven Blom | Anne van den Dries | Kas Driessen | Dirk Dunnewold |Gwenfyd Hilgersum | Joris de Hoop | Dennis van Huis | Neal Jansen | Eva van Kalsbeek | Bart Klop | Ricky Kooyenga |Juul van de Laar | Jens Leenders | Evi van der Meij | Celine Rietmeyer | Iris Rodenburg | Colin Slingeland | Jaimie van Vliet | Roos Vollebregt

Tickets t/m januari zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1324 (45cpm)

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. De voorstelling is in een regie van Theu Boermans, met een script van Edwin de Vries, met liedteksten van Pamela Phillips Oland, muziek van Tom Harriman en in een decor van Bernhard Hammer 

Tags

De MusicalKatwijkNieuwe castRegioSoldaat van Oranjetheaterhangaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top