Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks Wassenaar kiest voor een mooi bruisend dorp voor ons allemaal

7 september 20233 minute read

Maandagavond 4 september is de Beheervisie Openbare ruimte besproken in de commissie fysieke leefomgeving.

Wat opviel in de visie voor de openbare ruimte is dat er gekozen wordt voor een onderhoudsniveau B. Dat wil zeggen dat het beheer en onderhoud in Wassenaar wordt uitgevoerd op een kwaliteitsniveau dat is te kenmerken als sober en doelmatig. Op dit moment geldt voor de hele gemeente dat de openbare ruimte wordt onderhouden op B-niveau en reiniging op C-niveau.

Lokaal Wassenaar riep op om meer ambitie te tonen in de visie en niveau A als doel te stellen. GroenLinks Wassenaar sloot zich hierop aan. De ambitie mag zeker richting niveau A gaan.

Uiteraard gaat dat geld kosten en mankracht. Wij vinden dit belangrijk want het betekent dat Wassenaar een mooier, schoner, veiliger en prettiger dorp wordt. En dat geldt voor het hele dorp en voor alle Wassenaarders.

Iedereen heeft er wat aan als de stoepen goed zijn, de omgeving schoon is, onkruid weg is en dat dingen die kapot zijn direct vervangen worden. Dat maakt Wassenaar inclusief, veilig en leefbaar.

De huidige coalitie wil graag dat het centrum wordt opgeknapt, daar worden vele miljoenen voor uit getrokken. Wij vinden dat het hele dorp profijt moet hebben van geld dat wordt uitgegeven en niet alleen de mensen die in het centrum komen.

Hoe aantrekkelijk een mooi centrum ook is, als de rest van het dorp slecht bereikbaar is, als er dingen kapot zijn en rommelig zijn, slaan we alsnog de plank mis.

Hiervoor moeten er ook lastige keuzes gemaakt worden. Bepaalde zaken moeten prioriteit krijgen want om beter om te kunnen gaan met de klimaatveranderingen, met hittestress en wateroverlast, is het belangrijk dat we daar nu keuzes voor maken. Keuzes voor de toekomst. Het betekent dat de verstening moet worden teruggedrongen. Niet alleen in de openbare ruimte maar ook in tuinen. En daar moet je keuzes voor maken. Dat zou nu prioriteit moeten krijgen.

Het is belangrijk dat we ons mooie dorp ook mooi en leefbaar achterlaten voor onze kinderen, voor de volgende generaties.

Wij roepen iedereen op om te kiezen voor het klimaat, voor gezondheid, de toekomst van onze kinderen en niet alleen voor een mooi centrum maar voor een mooi dorp voor ons allemaal.

Een dorp waar het veilig is, waar kinderen kunnen spelen, waar veel groen is en het plezierig wonen is!

Suzan Tirion- van der Goes namens de fractie van GroenLinks Wassenaar

Geadopteerde boomspiegel. Fotocredit: Mariette van Wenum

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top