Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Derde editie week van Nationaal Park Hollandse Duinen laat je genieten van uniek en waardevol gebied

Nationaal Park Hollandse Duinen
18 september 20232 minute read

Van 23 september t/m 1 oktober vindt de derde editie van de week van Nationaal Park Hollandse Duinen plaats. Een week speciaal voor inwoners en bezoekers, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol het gebied is.

Georgette Leltz, directeur van Nationaal Park Hollandse Duinen vertelt over het waarom van de week: “Nationaal Park Hollandse Duinen is het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom, met waardevolle natuur, bijzondere landschappen en interessante cultuurhistorie. Het is bijzonder, uniek, waardevol, maar ook kwetsbaar. En dat betekent dat we er met z’n allen voor moeten zorgen. Door inwoners en bezoekers kennis te laten maken met het gebied en te laten ervaren hoe bijzonder het is, komt Hollandse Duinen in het hart van de inwoners terecht. En waar we van houden, daar willen we voor zorgen!”.

Verrassend, divers en dichtbij

In Nationaal Park Hollandse Duinen is van alles te vinden. Zee, strand, duinen, valleien, meertjes, bollenvelden, bos, strandwallen en strandvlakten. Het is een gebied rijk aan historie, met prachtige natuur, oude binnensteden, statige landgoederen, trekvaarten en de Atlantikwall. Er is zoveel te doen en te zien, je wordt hier steeds verrast.

Hilbert Bredemeijer, wethouder gemeente Den Haag: “Het is heerlijk om door Nationaal Park Hollandse Duinen te wandelen of te hardlopen en te genieten van de natuur. Het park biedt daarnaast nog veel meer, ook in het achterland is veel te ontdekken. Kom daarom langs tijdens de week van Nationaal Park Hollands Duinen en leer het gehele gebied en de natuur kennen met wandelingen en veel meer leuke activiteiten.”

De week van Nationaal Park Hollandse Duinen staat bol van leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met het gebied. Denk aan vroege vogelwandelingen, spoorzoeken, surf-, yoga- en kajakworkshops, maar ook excursies op de Zandmotor en bij landgoederen en kastelen. Liever zelf op pad? Ook dat kan tijdens de week van Nationaal Park Hollandse Duinen met de vele ontdek-het-zelf-activiteiten.
Kijk dus snel wat er bij jou om de hoek gebeurt, het park begint tenslotte al bij de voordeur. Bekijk het hele programma via www.nphd.nl/deweekvan.

Tags

Nationaal Park Hollandse DuinenNPHDRegioWeek van Nationaal Park Hollandse Duinen
Gerelateerde artikelen
Back To Top