Skip to content
Het nieuwe college heeft haar eerste begroting gepresenteerd. Van links naar rechts: wethouder Wim Koetsier, wethouder Ritske Bloemendaal, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Ronald Zoutendijk en wethouder Laurens van Doeveren. Fotocredit: gemeente Wassenaar. Archieffoto.

Bijzondere collegevergadering in Den Haag op Prinsjesdag 2023

21 september 202357 second read

Zoals u wellicht weet vergadert het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wassenaar wekelijks op dinsdag in raadhuis De Paauw. Er is één uitzondering op die regel in het jaar namelijk Prinsjesdag. Op die bijzondere dag vergadert het college buiten de gemeentegrens bij de buren in Den Haag.

De gemeente Den Haag nodigt ieder jaar alle buur-colleges uit om in de Kloosterkerk mee te kijken naar de rijtoer en te luisteren naar de troonrede van de Koning. Het is dan ook een bij uitstek een goed moment om bestuurlijke collega’s uit de regio te ontmoeten en te spreken. Burgemeester Leendert de Lange heeft het een traditie gemaakt dat het college op die dag dan ook op locatie vergadert. Met uitzicht over het Lange Voorhout werd vergaderd en gesproken over Wassenaarse maatschappelijke issues. Er is bijvoorbeeld een besluit genomen over hoe rijksgelden voor vitaliteit en gezondheid in Wassenaar kunnen worden besteed. Daarnaast is het raadsvoorstel van de nieuwe sporthal besproken, de sporthal kan op 1 april in gebruik worden genomen.

Na de troonrede keerden de bestuurders weer terug naar het Wassenaarse om zich voor te bereiden op de gemeenteraadsvergadering van die avond.

Tags

CollegevergaderingGemeentePrinsjesdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top