Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 en de wedstrijd van de gemiste kansen…. maar wel 3 punten

Blauw Zwart
22 september 20232 minute read

Zondag 10 september, toen zelfs alle tropische vogels in een ruimte met airco verbleven, deden de Blauw-ZwartJO9-1-boys mee aan een kwalificatietoernooi in Nieuw-Vennep. De winnaar van dit toernooi mag eind oktober deelnemen aan een toernooi waar de jeugd van diverse nationale en internationale betaald voetbalorganisaties als Ajax, AZ en Paris Saint Germain aan deelnemen. Een mooi affiche dus!!

Het was een leerzaam toernooi voor de boys. We speelden o.a. wedstrijden tegen gerenommeerde clubs als ASV De Dijk uit Amsterdam (gelijkspel) en AFC’34 uit Alkmaar (4-1 verlies) met de kanttekening dat in deze wedstrijd 2 spelertjes dusdanige blessures opliepen dat zij de wedstrijd (en het toernooi) niet uit konden spelen.

Afgelopen zaterdag stond de vroege uitwedstijd tegen Rijnsburgse Boys, de ‘uien’, op het programma, Ondanks het vele commentaar over de vertrektijd (“Midden in de nacht”, “Zullen we ter plekke een mini-camping opslaan”) was het mooi om te zien dat iedereen wel op tijd was. Het was ook goed om te zien dat onze teammanager volledig uitgerust (zelf) aan kwam rijden.

De Blauw-Zwart JO9-1 ‘R. van Leeuwen Schilderbedrijf-brigade’ schoot uit de startblokken. De combinaties liepen goed en ook de oefenvorm van woensdag op de training, werd op de kunstgrasmat getoond. Dit tot volle tevredenheid van de trainers. Het goede combinatiespel resulteerde in legio kansen. De spitsen sneden door de verdediging van Rijnsburg als warme messen door de boter. Als het adagium ‘rust aan de bal en naast de keeper schieten’ wat meer werd toegepast, had er na 20 minuten zomaar een tussenstand van 1-10 op het scorebord kunnen staan. U begrijpt nu echter dat dit niet het geval was, waardoor de tussenstand slechts 1-4 was. De boodschap van de trainers was wel om op dezelfde wijze het 3e kwart in te gaan.

De Blauwen waren het in het 3e en 4e kwart bij vlagen echter volledig kwijt. Rijnsburgse Boys ging opportunistischer voetballen: lange, hoge ballen naar voren en ze gooiden ook hun fysiek in de strijd. Hier had de JO9-1 ‘R. van Leeuwen Schilderbedrijf-brigade’ niet altijd een antwoord op, waardoor het zelfs nog een spannende wedstrijd werd. De spanning was ook op de gezichten van de meegereisde supporters te zien. Gelukkig werd de marge op het laatst nog vergroot tot 2 doelpunten en was de eindstand 5-7.

Volgende week spelen we om 11.15 uur uit tegen Valken’68.  

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO9-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top