Skip to content
Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Geweldige start voor de boys van WVV in de eerste wedstrijd van het seizoen

Cas v.d. Linde en Jan Rijskamp
4 oktober 20232 minute read

De jongens B1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging troffen in hun eerste wedstrijd van het seizoen in sporthal Estafette te Nieuw Vennep het voor hen onbekende VHZ JB2. Zoals uit de setstanden valt af te lezen was de wedstrijd zeer spannend. In de eerste set was WVV nogal onder de indruk van de volleybal kwaliteiten van hun tegenstander. Zij verloren de set met 25-20. Het WVV team bestaande uit Alex, Cas, Gary, Jawhar, Laurens, Mateo, Max en Thijs, de kampioenen van het vorige seizoen, realiseerden zich dat hun inzet omhoog geschroefd moest worden. Het ging niet gemakkelijk, want VHZ liep echt niet te slapen.

Echter op karakter wist WVV set 2 met 24-26 te pakken. In set 3 konden Thijs en Max met goed geplaatste ballen een flink aantal punten binnenhalen. VHZ had, door het onverwachte verlies in set 2, een flinke dip. De set eindigde daardoor met 14-25 ruim in het voordeel van WVV. In de vierde set meende de WVV jongens even snel de totale winst te pakken. VHZ liet dat echter niet zomaar gebeuren. Op een cruciaal moment een discussie tussen de scheidsrechter en WVV-er Cas v.d. Linde omtrent het wel of niet aangeraakt hebben van het net.

Helaas bleef de scheids bij zijn beslissing waardoor WVV enigszins van slag raakte. VHZ haalde vervolgens steeds meer punten. WVV dreigde de set te gaan verliezen. Gelukkig heeft WVV dan coach Arnaud Roos. Zijn pep-talk maakte dat de WVV boys weer gingen ‘knallen’ en wisten, na een ongelofelijk spannende eindfase, ook de setwinst binnen te halen en wel met 24-26. Die setwinst betekende dat WVV met 1-3 de wedstrijd heeft gewonnen. Bravo WVV jongens.

Tags

Jongens B1VolleybalWassenaarwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top