Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Dikke winst voor meisjes teams Wassenaarse Volleybal Verenging

Sinyee Lim en Jan Rijskamp
5 oktober 20232 minute read

Op zaterdag 23 september begon ook voor het MB1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging het nieuwe volleybalseizoen. Alle meiden zijn na het vorige seizoen niet alleen een jaar ouder maar ook een ‘kop groter’ geworden! En dat niet alleen. Ook hun Volleybal techniek is verbetert. Ondanks het slechte regenachtige weer lieten de meiden hun vaardigheden al direct zien. Het werd daardoor in de uitwedstrijd tegen Leython DC MB3. een zonnige start voor WVV, met een solide 0-4 overwinning. WVV met Aurora, Efi, Emma Emmeline, Kelly, Kirsten en Laura in het team maakten er al snel een lekkere wedstrijd van. Aanvoerster en set-upper Isabel Cremers miste de wedstrijd, waardoor Kelly Lim het set-uppen voor haar rekening nam. Zij bleef de hele wedstrijd stabiel en betrouwbaar.

De geweldige service van Aurora gaf het WVV team in de eerste set al direct een flinke voorsprong met een gemakkelijke 13-25 overwinning als resultaat. Na het winnen van de tweede set (16-25) sloop er in de derde set een beetje luiheid en ontspanning in het WVV- team. Leython DC slaagde erin om WVV onder druk te zetten. Echter met de nuttige aanwijzingen van coach Peggy Verweij wisten de WVV-meiden stand te houden en geholpen door het goede blok en spel aan het net van onder andere Efi en Laura haalden zij met 19-25 de eindstreep. Ook de vierde set was een prooi voor de WVV-meiden (17-25) zodat de 0-4 overwinning een feit was. Goed gedaan Girls. Nu maar hopen dat de winnende trend zich voortzet.

De Meisjes C1 van WVV namen het in hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Velo-sporthal te Wateringen op tegen het team van VELO MC2. De Wassenaarse jongedames waren “heer en meester”. VELO kon weinig inbrengen tegen de inzet van WVV. Zowel aanvallend, serverend en verdedigend waren zij VELO de baas. Setstanden 9-25, 8-25, 14-25 en 8-25 ofwel een 0-4 overwinning voor WVV. Trainer/coach Ruud Meershoek is super trots op zijn meiden.

WVV is nog steeds naarstig opzoek naar een volleybaltrainer voor vooral de jeugd maar ook voor de senioren. Meer weten over WVV… kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel onze secretaris Jeanne Taal; mobiel 06-24848258.