Skip to content
Fotocredit: Ruud Meershoek

Jeugdteams Wassenaarse Volleybal Vereniging blijven maar winnen

Ruud Meershoek en Jan Rijskamp
22 oktober 20233 minute read

Voor de jongste WVV volleybal-dames -de MC1- was het alweer hun derde wedstrijd. Eerdere wedstrijden werden wel heel makkelijk gewonnen. WVV hoopten in Oegstgeest op meer tegenstand van VCO. Helaas, ook nu was WVV een klasse beter. Slechts een enkele keer kwam het tot een spannende rally. De WVV-meiden gaan elke week vooruit in hun spel. Dit seizoen wordt er niet alleen getraind op balvaardigheid maar ook op tactiek zoals “de midachter direct achter de aanval” en “de tweede bal is bij voorkeur voor de set-upper” met als resultaat een 0-4 winst via: 10-25 / 9-25 / 11-25 en 13-25.

Zowel de MB1 als de JB1 weten hun uitwedstrijd tegen respectievelijk Aspasia en VCO beide met 1-3 te winnen. De jongens hadden aanvankelijk moeite met VCO maar gaande de wedstrijd ging het steeds beter. Na 24-26 en 25-23 werd set 3 met 9-25 en set 4 met 22-25 gewonnen. De setstanden voor de WVV-jongedames waren: 17-25 / 21-25 / 25-23 en 16-23.

WVV Heren 2 in actie. Fotocredit: Ruud Meershoek.

Zonder illusies, reisden WVV H2 af naar Delft om tegen Delta H3 hun eerste uitwedstrijd te spelen. De WVV ‘mannen’ kunnen lekker volleyballen, maar spelen in een (te) zware herenpoule. Het WVV team is zodanig samengesteld dat hun gemiddelde lichaamslengte vaak ruim onder die van hun tegenstander ligt. Zij zijn dus niet alleen aanvallend maar ook blokkerend in het nadeel. Maar goed, WVV knokt voor iedere bal en de tegenstander krijgt niets cadeau. Geweldig om te zien hoe WVV bij tijd en wijle dan toch een aanval weet af te stoppen door een machtig blok van Jan-Willem van Reeuwijk. Ook gaaf om te zien, hoe de sportieve rivaliteit tussen Delta nr 155 en WVV-er Paul de Groot zich uitte in keiharde smashes over en weer. Soms ‘door’ de ander heen, soms er langs en soms geblokt. Altijd met een lach op het gezicht en regelmatig met een vriendschappelijk ‘low five’ onder het net door. WVV-ster Gliselle D. v.d. Kleij wist haar smashes tactisch te plaatsen in de gaten van de Delta verdediging. WVV aanwinst John van Brecht wist soms met een mooie snoekduik een vermeend verloren punt alsnog te redden. Alle inspanning ten spijt, WVV verliet het veld met een 0-4 nederlaag.

Door de 4e set met 27-29 te winnen wist de WVV mix1 tegen VCS mix3, zij het met moeite, een verdiend punt te pakken. Ze werden zeker niet weg geslagen maar VCS wist de ballen, met lange mannen aan het net, beter te raken.

Info over WVV… kijk op www.wvv-wassenaar.nl

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top