Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 haalt op knollenveld resultaat bij Katwijk

Blauw Zwart
4 november 20232 minute read

Na een welverdiende vakantie voor zowel spelers, technische staf als ouders, startte afgelopen maandag de voorbereiding op fase 2 van de competitie. Met wedstrijden tegen aansprekende tegenstanders als U.V.S., Alphense Boys, Ajax Sportman Combinatie en Katwijk in het vooruitzicht, kunnen de boys aan de bak. Iets dat hun ontwikkeling alleen maar ten goede zal komen.

Ondanks de overvloedige regenval afgelopen week, ging tot onze verrassing de wedstrijd toch door. Net als op Blauw-Zwart spelen de JO9-teams bij Katwijk hun wedstrijden op ouderwets natuurgras. Bij aankomst bleek een van de velden alsnog afgekeurd te zijn, omdat voor het veld laarzen een beter schoeisel bleek dan de voetbalschoen en dus werd de wedstrijd naar veld 4 verplaatst. Waarschijnlijk had de Katwijkse veldploeg afgelopen week niet meegekregen dat veld 4 ook gemaaid moest worden. Met de grasopbrengst had een megastal met koeien hier meer dan een goed diner aan kunnen hebben. Zou Katwijk het soms bewust niet hebben gemaaid? Maar ook met deze lastige omstandigheden moeten de boys van de Blauw-Zwart JO9-1 ‘Ron Zonneveld -brigade’ om leren gaan.

Om 10 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Katwijk legde veel energie in de wedstrijd waardoor, in combinatie met de drassige knollentuin het voetbal dat wij graag willen spelen, lastig werd. De Blauwen moesten dus mee in de strijd en hun duels winnen tegen de fysiek sterkere tegenstander. Blijkbaar heeft de frisse zeelucht een positief effect op de groeihormonen.

Katwijk kwam nog wel op 1-0 voorsprong, maar al snel werd de achterstand omgedraaid in een 1-2 voorsprong. Het spel golfde op en neer met goede duels, waardoor de boys vele meters moesten maken. Helaas werd een aantal kansen niet met een doelpunt bekroond, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. De ruststand was 3-3. De technische staf gaf aan de strijd aan te blijven gaan en daarnaast proberen de bal sneller te spelen om Katwijk niet in zijn kracht te laten komen.

De spanning bleef ook in de tweede helft in de wedstrijd. De JO9-1 ‘Ron Zonneveld -brigade’ scoorde 2 doelpunten, maar miste helaas ook een aantal grote kansen. Aan de andere kreeg Katwijk ook een paar kansen en scoorde er ook 2. De goede rekenaars onder u hebben de einduitslag inmiddels berekend op 5-5.

Onder de moeilijke omstandigheden hebben de boys een behoorlijke wedstrijd op de mat. Volgende week spelen we thuis tegen U.V.S.

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO9-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top