Skip to content
Fotocredit: MAEX

€220.000,- beschikbaar om te helpen duurzame impact in de regio te vergroten

Maex
7 november 20232 minute read

Vanaf vandaag, 7 november tot en met 21 november is het voor initiatieven in regio Haaglanden mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen via de MAEX Impuls Energie. In totaal is er €220.000,- beschikbaar om te helpen duurzame impact in de regio te vergroten.  

De MAEX Impuls Energie is een financiële bijdrage aan initiatieven die impact (willen) maken in de energietransitie. Hiermee kunnen ze hun pand, plek of mobiliteit verduurzamen en meer toekomstbestendig worden als initiatief. Steeds meer zien we in Nederland het belang van initiatieven in de samenleving. Zonder hun bestaanszekerheid zullen we de maatschappelijke uitdagingen waar we in Nederland voor staan, niet halen. Daarom investeert MAEX samen met partners in deze initiatieven. De Impuls Energie is een initiatief van MAEX en Shell Nederland.

Een goed voorbeeld van een organisatie die zelf wil verduurzamen is Reddingsbrigade Nederland. Met ruim 2700 vrijwilligers werken zij elke dag aan meer veiligheid in, op en langs het water. Het afgelopen jaar zijn er al verschillende regionale donatierondes gelanceerd, onder andere in de Metropoolregio Amsterdam en regio Groot Rijnmond. Dankzij deze ‘Impuls Energie’ heeft bijvoorbeeld de Reddingsbrigade in Amsterdam een elektrische motor aan kunnen schaffen voor hun reddingsboten. 

Wat kan er aangevraagd worden in de Impuls Energie Haaglanden?

Denk aan: 

  • Elektrische kookplaat voor je kookproject 
  • Promotiematerialen ten behoeve van vergroten naamsbekendheid energieproject 
  • Organiseren energie voorlichting bijeenkomsten 
  • Vrijwilligerstrainingen op het gebied van besparen en isolatie 
  • Lease/huur/koop elektrisch vervoer 
  • Inhuren duurzaamheid adviseurs en energiecoaches  
  • Aanschaf zonnepanelen  

Hoe kom je in aanmerking?

Om voor een impuls in aanmerking te komen maak je een profiel op www.maex.nl. Met dat profiel is voor een donatieaanvraag geen ingewikkeld projectplan nodig, als je weet waar je het geld aan wil besteden vul je een eenvoudige vragenlijst in.   
 

Wie is MAEX 

MAEX is er voor alle initiatieven die bijdragen aan een sociale en duurzame maatschappij. Je wordt kosteloos geholpen met het maken, meten en managen van meer impact op de samenleving. Dit kan op de volgende manieren: 

  • Social Handprint: meet jouw bijdrage aan de Sustainable Development Goals 
  • MAEX Impuls: donaties in de vorm van geld, kennis of materiaal 
  • MeetUps: leer andere initiatieven kennen en deel tips, kennis en ervaringen 

Tags

EnergietransitieMAEX Impuls EnergieRegioSubsidieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top