Skip to content
Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Jeugdteams Wassenaarse Volleybal Vereniging blijven winnen

Jan Rijskamp
7 november 20232 minute read

De meisjes B1 van WVV zorgden vorige week vrijdag voor een verdiende 3-1 winst. De jongens B1 zorgden zelfs voor een succesvolle 4-0 overwinning. De MB1 nam het op tegen het luidruchtige team van Aspasia. Veel geschreeuw waar de Wassenaarse meiden zich evenwel niks van aantrokken. Set 1 werd in ieder geval met 26-24 gewonnen. In set 2 en 3 was WVV oppermachtig. Het lukte WVV, soms met lucky ‘toverballen’, de punten snel aan één te rijgen. WVV kan daarbij vooral vertrouwen op de setup van Isabel Cremers, het verdedigende werk van Kelly Lim en het aan net goed gebruiken van haar lengte door Emmeline Olesen. 25-11 en 25-7. Enige omzettingen in het WVV-team gaf Aspasia de gelegenheid om via 14-17 met 20-25 ook een set te pakken.

De JB1 maakt het zichzelf vaak erg moeilijk. Zo ook in de wedstrijd tegen VCH JB3. Onoplettendheid en een services te willen doen die ze niet machtig zijn gaf zeker in de eerste 2 sets VCH de gelegenheid om de tussenstand lang gelijk te houden. Na 25-19 in set 1 volgende in set 2 een thiller 32-30. Set 3 werd een makkie 25-07 en set 4 verliep zoals set één 25-18. Alsnog een 4-0 winst voor de jongemannen.

Het Heren 1 team van WVV was voor Volcano H1 een maatje te groot. Volcano speelde aanvankelijk een soort pingpong volleybal (na 1 keer de bal weer terug!!) WVV bleef haar beproefde spel spelen met als gevolg via 14-7 setwinst bij 25-13. Ondanks nogmaals 25-13 winst in set 2 was juist die set aantrekkelijk om naar te kijken. Lange ralley’s, hard smahes, slimme en nuttige prikballen wisselden elkaar in rap tempo af. Over set 3 is, op een mooie korte setup door Volcano gevolgd door nuttig block van Kilian na, weinig te vertellen, 25-11. Set 4 kenmerkte zich eveneens door goed blokkeren aan WVV-zijde en met een pracht duik van de grond afrapen van de bal door Erik Gijsbers. En ondanks dat ook Volcano met spitsvondig geplaatste ballen de WVV-ers af en toe verschalkte ging ook deze set met ruime cijfers naar WVV; 25-12 net een 4-0 wedstrijd winst als resultaat.

Jammer genoeg kon de mix2 van WVV uitsluitend in de 2 eerste sets flink weerstand bieden. De 2e set werd zelfs met 22-25 gewonnen. Al met al een 1-3 verlies.

Info over WVV… kijk op www.wvv-wassenaar.nl

Tags

VolleybalWassenaarWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top