Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Services van Wesley de Wit zorgt voor 4-0 winst van de Mix1 Wassenaarse Volleybal Vereniging

Jan Rijskamp
7 november 20232 minute read

Groots was de veerkracht van de mix1 van WVV. Tegenstander VCO, met in het veld 6 gemiddeld 25 centimeter langere teamleden dan de WVV-ers, liet bij de warming up een mooi staaltje aanvalskracht zien. Echter in het bijzonder liet eerder genoemde Wesley zien dat lichaamslengte niet alles is. Met geweldig krachtige en slinkse services zette hij telkens een hopeloos gedachte achterstand om in een voorsprong voor WVV. Zo werd in set 1 op onnavolgbare wijze een 20-23 stand omgezet in 26-24 setwinst.

Ook in set 2 liep WVV een achterstand op en ook nu trokken zij aan het langste eind 25-22. Gaande de wedstrijd werd ook het verdedigende werk van Kim Parlevliet, Cristine Bohol, Jim Wang en Gliselle D. v.d. Kleij beter en beter. Menige bal, door VCO reeds als punt geteld, werd op mirakulieuze wijze alsnog door WVV gered. In set 3 maakte Wesley met zijn uitstekende service zelfs 8 punten op rij. De 10-16 achterstand werd zodoende omgezet in een 18-16 voorsprong en de setwinst bij 25-22. In set 4 leek VCO dan toch de setwinst te kunnen pakken, 14-20. Supporters van VCO telde het wedstrijdpunt al. Maar dan ongeloof alom.

Punt voor punt sloop WVV terug in de wedstrijd. En warempel bij 22-22 had WVV de stand alweer gelijk getrokken. In een daarop volgende spannende en zenuwachtige ambiance maakt WVV 24-23 en ja hoor 25-23. Vol verbazing schreef teller Martin Lint de setstanden op het wedstrijdformulier, een 4-0 zege voor WVV!!