Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

IJzersterke winstpartijen voor teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

Jan Rijskamp
12 november 20232 minute read

Het was het Heren1 team WVV dat vorige week met een meesterlijke 3-1 zege op VollinGo H1 aangaf dat inzet beloond wordt. In Gouda gaf WVV het nog ongeslagen VollinGo meer dan goed partij. De setstanden laten zien dat er op het scherpst van de snede om de winst werd gestreden. In de eerste set ging het lang gelijk op. Het waren evenwel de WVV mannen die vooral door sterke geroutineerde aanvallers het verschil maakten; 23-25 setwinst. In set 2 wist WVV het verschil iets groter te maken: 19-25.  In set 3 was het VollinGo die met 25-22 aan het langste eind trok. Ondanks dat VollinGo duidelijk uit was op een gelijkspel bleven de WVV-ers tot de laatste bal op hun hoede en wel zodanig dat zij via 23-25 de 1-3 wedstrijd overwinning pakte.

Ook het jongens B1 team van WVV liet zien dat het leveren van inspanning iets leuks opbrengen kan. Het WVV team in ‘nood’ aangevuld met MB1 speelster Efi Mavridi en de formeel nog C jeugd speler Gary Wang speelden een dijk van een wedstrijd. Trainer/coach Arnout Roos zag het op die zaterdagmiddag in Leiderdorp aanvankelijk somber in. Met 2 invallers de strijd aanbinden tegen een team als Leython “het zal mij benieuwen”. De Wassenaarse jongeren lieten hem echter niet in de steek en wisten de eerste 2 sets met fraai volleybal al snel in winst om te zetten: 22-25 en 21-25. In set 3 was Leython volledig de weg kwijt. Zij speelden geen fatsoenlijke bal meer, resultaat 9-25. Daar en tegen was set 4 er weer één waar de spanning er volledig inzat. Beide teams zagen nog kans op de setwinst. WVV hield echter het hoofd koel en veroverde de laatste belangrijke punten… 23-25 en een 0-4 wedstrijdwinst.

De meisjes B1 van WVV waren in Alphen a/d Rijn tegen Castellum MB2 niet op hun best. Formeel geen excuus maar toch… de witte in plaats van de traditioneel gele veldbelijning bracht de nodige verwarring en ook de lagere plafond hoogte in de sporthal was behoorlijk in hun nadeel. Zodoende werd het mede door het vele lawaai in de hal een chaotische wedstrijd. De jongedames van WVV wisten nog wel de eerste set met 22-25 te pakken maar de andere sets werden 25-23, 25-13 en 25-23. Ondanks dit verlies staat WVV nog steeds aan kop van de ranglijst.