Skip to content
Fotocredit: PR

Calle Real bracht een bijzondere Spaanse sfeer naar Adegeest

Henri Boshouwer Kroet
13 november 20232 minute read

Tijdens een bomvol zondagmiddagconcert trad het flamencokoor Calle Real op 12 november in het woonzorgcentrum Adegeest dat in de Spaanse sfeer was ondergedompeld. Onder leiding van Frans Nottrot brachten 9 zangeressen niet alleen de fandango ten gehore, maar ook de feestelijke sevillanas uit Sevilla en de villancicos.  Het koor danste, zong, klapte mee en werd muzikaal ondersteund door 3 flamencogitaristen. Het waren onder meer flamencokoorkerstliederen. Al van het begin luisterde het publiek geboeid toe. In de Andalusische volkskunst draait het vaak om uitersten. Het is alles of niets. Frans Nottrot lichtte de stukken toe en stelde dat de flamenco al bestond in de tijd van Mozart. 

Spanje, en dan vooral Andalusië, staat onder andere bekend om de flamenco. In vele regio’s in Spanje kun je flamenco optredens bekijken, maar de oorsprong van de stijl ligt in de zuidelijke regio’s en dat is ook zeker te merken! Zo is flamenco tegenwoordig zelfs een van de belangrijkste exportproducten van Spanje! Het optreden van Calle Real is als een muzikale reis langs de dorpen en steden van dit gebied: feestelijk en verrassend, ruig en meeslepend.

De staande ovatie die Calle Real aan het slot kreeg was meer dan verdiend. Daarna volgde de rituele hulde aan het koor en de 3 flamencogitaristen met de beloning van flessen wijn en de zangeressen elk een roos. Zo kwam er een einde aan een  genietbaar concert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium ‘Geef Adegeest vleugels’. 

In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder:”Bedankt voor de mooie uitleg; voor herhaling vatbaar. Heel gezellig; De groep van Zoeterwoude vond het weer heel gezellig. De gitaristen en de zanggroep deden het met volle overgave; Een prima concert! Met verve gespeeld en gezongen! ;Ik was terug in Andalusie, muchas gracias;Muy bien;Que sigais  as y que vergais otre vez a voorschoten Un bes; de groep uit Zoeterwoude heeft erg genoten;fantastisch, was in de Spaanse sfeer Het was heel mooi! Jullie zagen er prachtig uit! “.

Gehoord: 12.11.2023 zondagmiddagconcert door het Flamenco Koor Calle Real.

Tags

Calle RealDe ToonzettermiddagconcertRegioVerslagVoorschotenWoonzorgcentrum Adegeest
Gerelateerde artikelen
Back To Top