Skip to content
Fotocredit: De Groene Meent

Praktisch Duurzaam: minder Shoppen, meer Swappen

De Groene Meent
14 november 20232 minute read

De Groene Meent heeft in Wassenaar ook dit jaar weer een RecycleSint georganiseerd. Een aantal deelnemers vertelden wel klaar te zijn met het eeuwige consumeren en willen graag minder spullen in huis. In twee uur tijd is veel speelgoed van eigenaar gewisseld – en waren er veel blije gezichten.

Afgelopen zaterdag hebben we de ruimte van YMCA omgetoverd tot het pakhuis van Sinterklaas. Met versiering, lekkere hapjes en veel verschillende categorieën werd de ruimte voorbereid om veel speelgoed van eigenaar te laten wisselen. Nog voordat we officieel geopend waren kwam er al iemand binnen om spullen te brengen. Veel mensen kwamen spullen doneren of inbrengen om later te komen ruilen. Door het slechte weer bleven de meeste mensen binnen wachten met een kopje koffie of thee en lekkere Sinterklaas hapjes. De kinderen konden alvast kijken wat er allemaal voor moois werd opgesteld en voor het team van Groene Meent was het even hard – en met veel plezier – werken om elk stuk speelgoed in de juiste categorie uit te stallen. Iets na 14:15 uur kon het uitzoeken van het speelgoed echt starten. Het was gezellig druk en er werd veel “nieuw” speelgoed uitgezocht voor in de schoen of in de zak van Sinterklaas. Tijdens het ruilen was er ook een inpakpiet aanwezig om al het moois in te pakken. 

Na afloop is het overgebleven speelgoed naar de kinder kringloopwinkel gebracht zodat het ook na deze ruilmiddag goed terechtkomt. 

Groene Meent zegt dank aan alle hulpsinten!

Tags

De Groene MeentduurzaamheidRecycle SintSpeelgoedTweedehandsWassenaarZak van Sinterklaas
Gerelateerde artikelen
Back To Top