Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 lijdt eerste nederlaag tegen Sportmannen van Ajax

Blauw Zwart
18 november 20232 minute read

Na een ochtend vol donder, bliksem en regen stond op de vroege zaterdagochtend de uitwedstrijd tegen Ajax-Sportman-Combinatie (A.S.C.) op het programma. In deze fase, met de regenval van de afgelopen dagen, is het fijn om een uitwedstrijd te spelen, aangezien op kunstgras de wedstrijd 100% zeker gespeeld kan worden.

In het ochtendgloren kwam de zaterdagochtendfamilie van Blauw-Zwart JO9-1 bijeen. Een uitwedstrijd om 8.30 is voor een aantal ouders te vergelijken met een week in de E.B.I.  In de kleedkamer werd bij de binnenkomst van Pim uit volle borst het ‘lang zal hij leven’ gezongen.  

De ploegen bleken aan elkaar gewaagd. A.S.C. is een fysiek sterke, maar ook een goed voetballende ploeg. Echte kansen bleven uit en het spel golfde dus op en neer. Pas na 13  minuten werd het eerste doelpunt gescoord en wel door de jarige job. Via z’n hak hoorde we later, maar deze tellen ook.

Daarna had de Blauw-Zwart JO9-1- ‘Restobar Chester- brigade’ het lastig. Na de 1-1 en de 2-1 gingen de koppies van de Blauwen hangen. Als het voetballend even tegen zit en de tegenstander beter is, moet er wel strijd geleverd worden om de duels te winnen. Dit is voor de technische staf nog een aspect dat voor verbetering vatbaar is. Inmiddels is ook contact gelegd met de sportpsycholoog van Almere City om de praatsessies te begeleiden. De ruststand was 4-1 bij de rust.

In rust werd aangeven dat we weer terug moesten naar de basis. Van achteruit voetballen en niet te gehaast de lange bal naar voren geven.

Na de rust liep de achterstand verder op tot 5-1. Een situatie die de boys niet eerder meegemaakt hebben. De technische staf probeerde vanaf de zijkant het tij te keren. De koppies moesten weer omhoog en dat gebeurde ook. Na de verdiende 5-2 kwam het geloof weer terug, werd de 5-3 gescoord en hadden we meerdere kansen op de 5-4. Helaas viel de 6-3 en liep A.S.C. uit tot 8-3.

Een verdiende nederlaag voor de Blauw-Zwart JO9-1- ‘Restobar Chester- brigade’. De les van vandaag is dat als het voetballend even niet gaat er wel altijd samen strijd moet worden geleverd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Volgende wedstrijd is thuis tegen Quick Boys.

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO9-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top