Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Jeugd Wassenaarse Volleybal Vereniging laat senioren zien hoe je kan winnen

Jeanne Taal en Jan Rijskamp
20 november 20233 minute read

Neem het WVV MB1 team, dat ging tegen Leython MB3 al direct prima van start. In set één kwam zodoende een fraaie 25-17 op het scorebord. Maar dan set 2. Een zinderende set met twee gelijkwaardige teams. Volop kansen op de setwinst voor beide teams. Plots, 29-28 voor WVV. Zou het ze lukken? Jawel hoor. Via een prachtige bal trok WVV met 30-28 aan het langste-eind. De inspanning voor de WVV-meiden was blijkbaar groot geweest want in set 3 ging het bij hun voor geen meter. WVV liep voortdurend achter de feiten aan en verloor de set met 21-25. Gelukkig heeft WVV met Isabel Cremers (set-ups), Kirsten Roos en Noor van Brecht (aanvalsspel) alsmede Kelly Lim (goede service) meiden die het team op sleeptouw nemen. 25-15 winst in set 4 en met 3-1 de wedstrijd.

Het WVV JB1 team ging tegen VCS JB1 iets minder voortvarend van start maar wist op inzet toch keurig set 1 met 25-23 in winst om te zetten. Set 2 verliep anders om. Nu was het VCS die de set naar zich toehaalden: 20-25. Een nuttige en stevige aanmoediging van coach Arnout maakte de WVV boys weer wakker. Want als ze echt willen kunnen ze van ‘iedereen’ winnen. 25-13 en 25-14 derhalve een 3-1 wedstrijdzege.

Vervolgens de WVV MC1. Bree Levi, Juliet Cremers, Kayla Lim, Lily Semour, Luci Sankaranarayanan en Pauline de Vries moesten met z’n zessen de klus tegen Velo MC2 zien te klaren. Het ging super. Set 1 was in no-time voorbij: 25-8. De volgende sets gingen minder gemakkelijk maar de setstanden 25-19, 25-16 en 25-15 laat zien dat de 4-0 overwinning dik verdiend is. Trainer/coach Ruud Meershoek is dan ook trots op ‘zijn’ meiden.

Niet zo verwonderlijk dat de WVV H2 senioren niet opgewassen waren tegen VollinGo H1 (15-25, 23-25, 14-25 en 13-25) want ze zijn door een bepaald idee bij de Nevobo veel te hoog ingeschaald.

De WVV mix2 had het tegen Merenwijk niet gemakkelijk.Het WVV team is nog volledig in opbouw. Ditmaal werd gespeeld met Arami Rodriguez als nieuwe aanwinst en Efi Mavridi die meespeelde voor haar geblesseerde vader. Ondanks dat WVV in de eerste 2 sets keurig naast Merenwijk bleef, toch verlies met 22-25 en 20-25. In set 3 kwam WVV in no-time door snoeiharde services met 0-11 achter. WVV herpakte zich echter voorbeeldig en verloor daardoor slechts nipt met 22-25! Deze inhaalslag zette zich door in set 4. Met een ijzersterke servicereeks van Arami en eigen fouten van Merenwijk was deze set verbazend eenvoudig voor WVV: 25-4.