Skip to content
Fotocredit: PR

Sinterklaasloop in het Panbos

AV Rijnsoever
20 november 20232 minute read

Misschien wel de leukste en mooiste uit de serie van het Duinloopcircuit, dat de atletiekvereniging Rijnsoever dit winterseizoen organiseert, staat zaterdag 2 december op het programma.                                                                                                             

De Sinterklaasloop voert de deelnemers door de Pan van Persijn, in de volksmond beter bekend als het Panbos, gelegen aan de Wassenaarseweg. Daar is over de bospaden een mooi parcours uitgezet, dat de deelnemers, afhankelijk van de gekozen afstand, één of meerdere  keren moeten lopen.                                                                                                                                              

De jongens en meisjes van 6 t/m 7 jaar lopen een rondje van 0,5 km, de kinderen  van 8 t/m 9 jaar lopen een rondje van 1 km en de jongens en  meisjes van 10 t/m 12 jaar een wat grotere ronde van 2 km.                                                                         

De overige deelnemers lopen  ca. 5  km (twee rondes) of ca. 10 km (vier rondes). De jeugd op de 0,5 km start om 9.30u. Na hen starten de 1 km en 2  km om 9.35u en 9.45u.  De 5 km en de 10 km starten tegelijkertijd om 10.00u.  Start en finish zijn bij het in het Panbos gelegen restaurant “Panbos”.                                                                                                                                

Voorinschrijven kan  tot donderdagavond 30 november 23.59u  via www.duinloopcircuit.nl 

Na inschrijven kan ter plaatse vanaf 9.00u. Op de website kun je ook meer informatie lezen over deze loop en het duinloopcircuit. Hopelijk zien we jou zaterdag aan de start!

Er gaan  overigens wilde geruchten dat de Goedheiligman zich, hoewel het  voor hem één van de drukste dagen van zijn verblijf in Nederland is, toch even tijd  wil vrij maken om op deze zaterdagochtend hoogstpersoonlijk het startschot te lossen. Hoe kan het eigenlijk ook anders in deze dagen zo vlak voor zijn verjaardag…

Tags

AV RijnsoeverDuinloopcircuitHardlopenKatwijkPanbosRegioSinterklaasloop
Gerelateerde artikelen
Back To Top