Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Zijn Meisjes C1 Wassenaarse Volleybal Vereniging op weg naar het kampioenschap?

Jan Rijskamp
26 november 20232 minute read

De jongedames van het WVV MC1 team zijn namelijk ook na 6 wedstrijden nog steeds ongeslagen en staan fier aan kop van de ranglijst. Het bijzondere daarbij is dat de 6 gespeelde wedstrijden allen met 4-0 zijn gewonnen. Indien ze het spelpeil waarop de WVV meiden nu volleybal spelen vast weten te houden zit het kampioenschap er dik in. Ook de wedstrijd van vorige week tegen VCO in Oegstgeest verliep op rolletjes. Opmerkelijk was daarbij dat beide teams in de 4 sets vrijwel een exact punten verloop wisten te bewerkstelligen. Zo eindige set 1 en set 2 in 14-25 in het voordeel van WVV. De 3e set werd 12-25 maar set 4 werd toch wel bijzonder wederom 14-25. Wat voor de WVV-girls wederom een 4-0 overwinning betekende. Bravo!!

Ongeslagen zijn eveneens de WVV jongens B1. Zij staan dus ook aan kop van de ranglijst. De WVV-ers wisten in de afgelopen wedstrijd de op plek 2 staande tegenstander VHZ flink onder druk te zetten. De eerste 2 sets wisten ze zo op eenvoudige wijze te winnen: 14-25 en 7-25. In set 3 bood VHZ eindelijk de tegenstand waarop gerekend was. Pas na het 20ste punt wisten de jongemannen van WVV afstand te nemen van VHZ en de setwinst met 22-25 veilig te stellen. In set 4 was WVV wederom heer en meester. De jongens van VHZ konden slechts minimaal weerstand bieden. WVV kreeg alle gelegenheid om punten te maken. Daar waar WVV de 25 volmaakte stopte de tegenstander bij 10 punten. De wedstrijdscore werd zodoende 0-4 in het voordeel van WVV.

Een goede en spannende volleybalavond beleefde vooral ook de Mix 2 van WVV. Na enkele verlies partijen werd nu een keurig gelijkspel behaald. Met dank aan John van Brecht en ook de benjamin van het WVV team Arami Rodriguez, met haar snelheid, lukte het WVV om het tegenstander Leython in Leiderdorp goed lastig te maken. Set één werd nog een prooi voor Leython maar in set 2 was het toch de mix van WVV die de meeste punten wist te scoren, 19-25. Set drie ging helaas voor WVV, na een gelijk opgaande strijd, toch met 25-20 naar Leython. In set 4 kon je bij WVV gelukkig zien dat zij steeds meer aan elkaar gewend raken want het scoreverloop viel nu duidelijk in het voordeel van WVV uit. De setwinst met 20-25 was derhalve een logisch gevolg. Voor beide teams een verdiend 2-2 gelijkspel.