Skip to content
Fotocredit: Groot Kerstcircus Den Haag

Hoofdrol voor Zuid-Amerika bij Groot Kerstcircus Den Haag

Groot-kerstcircus-den-haag
1 december 20232 minute read

De producenten van Groot Kerstcircus Den Haag kondigen artiesten uit Colombia en Brazilië aan. Het evenement vindt in de kerstvakantie – van 23 december tot en met 7 januari – plaats op het Malieveld. ,,De keuze voor acts uit Zuid-Amerika is niet toevallig”, zegt regisseur Sandor Donnert. ,,Dit continent staat bekend om zijn hoogwaardige circusnummers die met veel flair gepresenteerd worden.” De Nederlandse musicalster Bert Simhoffer is de spreekstalmeester in het nieuwe programma.

Groot Kerstcircus Den Haag is al meer dan 30 jaar in de Hofstad te zien. ,,Het publiek verwacht kwaliteit”, zegt Donnert. ,,We moeten telkens weer verrassen met bijzondere acts die tot de verbeelding spreken.” Die ambitie bracht hem naar Colombia. ,,In dat land vonden we een groep acrobaten die op twee boven elkaar gespannen staalkabels, hoog boven de piste dansen. Zo’n act past bij de smaak van het Nederlandse publiek en is spraakmakend. Bovendien is deze groep nooit eerder in dit land te zien geweest. We hebben met deze acrobaten echt iets bijzonders in handen.”

 Humor

De humor in de show komt eveneens uit Zuid-Amerika. ,,We hebben de Braziliaanse comedian Pepe aan de voorstelling verbonden. Hij is een clown van deze tijd. Niet oubollig of saai, maar echt komisch. Hij vormt met zijn intermezzo’s de rode draad in de show. Donnert noemt verder nog luchtacrobaten en stunts aan strapaten – twee lange kabels die verticaal in de tent hangen – als spectaculair. ,,De acts komen uit alle delen van de wereld”, vervolgt hij. Er is ook Nederlandse inbreng. Musicalster Bert Simhoffer is de zingende ringmaster in de show. Simhoffer speelde in meerdere grote musicalproducties maar ook in opera’s, films en series. ,,Met zijn imposante statuur pas hij goed in de setting van ons circus.”

De voorverkoop voor Groot Kerstcircus Den Haag is van start gegaan via www.kerstcircusdenhaag.nl 

Tags

Den HaagGroot Kerstcircus Den HaagMalieveldRegioThemaVoorstellingenZuid-Amerika
Gerelateerde artikelen
Back To Top