Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Winst in wisselvallige wedstrijd voor de MB1 Wassenaarse Volleybal Vereniging

Jan-rijskamp
4 december 20233 minute read

De WVV MB1 troffen in Castellum een tegenstander van formaat. De uitwedstrijd in het begin van het seizoen werd met 1-3 verloren dus WVV was meer dan gewaarschuwd. Het werd een strijd met een onvoorspelbaar scoreverloop. In de eerste set neemt WVVbrutaal weg een  flinke voorsprong. Hielden dit vast met als gevolg een fraaie 25-13 zege. Wetende hoe de eerste wedstrijd afliep denderde WVV door en door. WVV volleybalden dat het een lieve lust was. Castellum was volledig van slag. Voor ze het echt doorhadden was set 2 met een ongelofelijke 25-7 eveneens voor WVV. Maar dan set 3. Het wedstrijdverloop draaide volledig. Castellum maakte plots de wedstrijd en WVV kon er alleen maar naar kijken. Na de 25-7 nu een mysterieuze 8-25 voor Castellum. Ook set 4 ging verloren nu met 13-25. Tussenstand 2-2. Met als gevolg dan een 5e set de winnaar aan moest wijzen. Gelukkig kreeg coach Peggy Verweij haar WVV-meiden weer aan het volleyballen en wel zodanig dat zij de set met 15-5 winnend afsloten. Een prachtige 3-2 overwinning. Bravo meiden.

Het JB1 team had het in de uitwedstrijd tegen VCH JB alleen in de eerste set moeilijk. VCH wist die set namelijk nipt met 28-26 te winnen. De volgende 3 sets waren zoals verwacht werd voor WVV; 9-25, 20-25 en 18-25. Met deze 1-3 zege blijft de kans op het kampioenschap aanwezig.

De WVV MC1, op weg naar een mogelijk kampioenschap,had in Leiderdorp geen kind aan Leython. Alhoewel? Na in alle tot nu toe gespeelde wedstrijden geen set te hebben verloren was deze in set 2 verdraaid dichtbij. Bij de stand 24-23 was het ‘bibberen’ voor WVV. Zal het dan toch? Nee dus. Onverschrokken wist WVV de stand om te draaien en na 25-24 alsnog de set met 25-27 te winnen. Dus via 15-25, 25-27, 11-25 en 18-25 een prachtige 0-4 overwinning.

WVV H2 maakte het Volepo H2 uit Delft behoorlijk moeilijk. Want met 21-25 en 22-25 is er van wegspelen geen sprake. Set 3 weet WVV zelfs met 25-17 te winnen. Dit had WVV blijkbaar te veel energie gekost want de 4e set die daarop volgende werd 16-25.

Tenslotte wist de WVV-Mix 1 bij Setumup in Leimuiden een beregoed gelijkspel te behalen. In set 2 redde Robert van Adrichem bij de stand 23-23 op miraculeuze wijze met zijn voet een ‘onmogelijke’ bal die vervolgens door Kim Parlevliet tot punt werd verzilverd. Helaas nekte persoonlijke foutjes en een blessure van Marcel ten Berge de best wel mogelijke 1-3 winst.
Nu bleef het dus bij 2-2. Top gedaan mix. Inmiddels is een verdienstelijke    plek op de ranglijst behaald.