Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Maximale winst voor Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging in stevige strijd

Jan Rijskamp
12 december 20233 minute read

WVV-mix1 en VCS-mix3 voerden in sporthal De Schulpwei een stevige en bijzonder spannende strijd. Tegenstander VCS liet tijdens de warming-up al direct zien ‘van wanten’ te weten. Zij lieten vooral hun harde services en smashes zien. Oefff, werd aan WVV-zijde gedacht dit kan wel eens een hele kluif worden. Gelukkig had WVV de dames Peggy Verweij en Arami Rodriguez weten te strikken om in te vallen. In set één kwam WVV naar verwacht op achterstand. Echter op wilskracht en vooral het houden van de rust bracht WVV de stand bij 20-20 gelijk. VCS begon foutjes te maken waar WVV dankbaar gebruik van maakten; 25-22 setwinst. In de drie daarop volgende sets bleek dat het volleybalvermogen van WVV in positieve zin opwoog tegen de aanvalskracht en harde services van VCO. Driemaal setwinst, zij het nipt, met 25-23, wat resulteerde in een 4-0 overwinning voor WVV.

WVV-JB1 nam het op tegen VCO JB1. Het werd een boeiende partij waarbij WVV hun kans op het kampioenschap levend moest zien te houden. In set één zag dat er aanvankelijk niet goed uit. Via 9-13 pas bij 20-20 weer gelijk maar ook de setwinst met 25-20. Set 2 verliep zoals wel vaker  25-17. Echter dan set 3. Bij 10-16 time-out voor WVV. Het lukte coach Arnout Roos de boys weer te laten strijden….gelijk bij 21-21. Ze konden dit echter niet vasthouden, 23-25. In set 4 leek het dezelfde kant op te gaan. Ook nu weer bij 21-21 een gelijke stand. Gelukkig stond toen WVV aanvoerder Jawhar Putzu zijn mannetje. Met een ferme service wist hij, met dank aan Emma Morales Guzman, WVV met 25-23 de setwinst te bezorgen. Een prima 3-1 zege.

Ook de WVV-MB1 moest het opnemen tegen een team van VCO (Of wel de nummers 2 en 1 van de ranglijst). VCO met een vracht aan luidruchtig publiek maakte het de WVV jongedames erg lastig. WVV won danwel set 1 en set 2 (25-22 en 25-15) maar via 13-25 en 22-25 was het plots 2-2. Dus een 5e set. Daar maakte het VCO publiek zoveel herrie dat dit ten koste ging van de concentratie bij WVV. 11-15 verlies. Jammer maar zeer moedig gestreden door WVV.

WVV-mix2 wist GGV-mix1 via 20-25, 25-21, 25-13 en 18-25 op een gelijkspel te houden. Waarbij, in de gewonnen set door WVV, Voula Moutafi bij de stand 20-20 via een mooie service de laatste 5 punten voor WVV wist te scoren.

Als slot een 1-3 winst voor WVV-H1 uit tegen Volepo H2. Afgelopen maandag wist Merenwijk- mix3 via 25-7, 23-25, 25-23 en 25-21 de WVV-mix2 een 30-1 verlies te bezorgen.