Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Meisjes C1 Wassenaarse Volleybal Vereniging ook na 9 wedstrijden nog steeds ongeslagen

Jan Rijskamp
18 december 20232 minute read

De WVV MC1, reeds na 8 van de 10 competitiewedstrijden de winterkampioen in hun poule bleef ook in hun 9e wedstrijd ongeslagen en hoe. In Delft troffen zij het team van Kratos ‘08 MC1. Het Kratos deed duidelijk beter hun best dan hun plek op de ranglijst doet vermoeden. De Wassenaarse jonge meiden wisten zich met hun volleybal kwaliteiten bijzonder goed staande te houden.

Ondanks de inspanningen van Kratos had WVV al snel set 1 in de zak met 12-25. Set 2 ging voor WVV minder gemakkelijk. Kratos gooide er ‘een hele schep bovenop’ waardoor de stand lange tijd gelijk bleef. Uiteindelijk maakte WVV toch de belangrijkste punten wat resulteerde in de setwinst met 21-25. WVV Trainer/coach gaf zijn girls de nodige aanwijzingen en dat gaf WVV min of meer vleugels. 10-25 en 14-25 geeft de 9e 0-4 overwinning.

De jongens WVV JB1 lijstaanvoerder op weg naar hun kampioenschap moesten het in Sassenheim opnemen tegen concurrent VCS JB1 die met 5 punten achterstand op plek 2 staan. Het werd een vreemd scoreverloop. Set één en twee was wassenaar in het geheel niet bij de les. Onnodig kreeg VCS alle gelegenheid om punten te maken. 25-16 en 25-14. Gelukkig voor WVV keerden in set 3 hun kansen. WVV ging weer volleyballen en hoe. VCS wist niet onder de druk van WVV uit te komen; 13-25.

Ook set 4 was een zege voor WVV nu met 20-25. 2-2 gelijk en dan is er een 5e set nodig. Daarin was VCS de gelukkige 15-10. Jammer voor WVV dit nipte verlies maar de kans om kampioen te worden hebben ze, met 4 punten voorsprong, nog volledig in eigen hand. Het, in de laatste wedstrijd tegen met VBZ, behalen van één enkel puntje is genoeg. WVV-ers zet hem op….. dat moet jullie lukken.