Skip to content
Fotocredit: Katwijks Museum

Schenking aan het Katwijks Museum

Katwijks Museum
21 december 202345 second read

In gezelschap van dochter Juliette en kleinzoon Siddhartha overhandigde mevrouw Monique van Duijvenvoorden op 11 december jl. het schilderij ‘Prins Hendrikkade’ aan de voorzitter van het bestuur van het Katwijks Museum, Cor Zwaan.

Het schilderij ‘Prins Hendrikkade’, in 1915 geschilderd door Vittorio Schiavon is een schenking van Monique, weduwe van Piet van Duijvenvoorden. Veel Katwijkers herinneren zich oud-leraar Nederlands Piet van zijn galerie ‘De Witte Duif’ in de Voorstraat. Met zijn laagdrempelige galerie waar je niet alleen kunst kon kopen maar ook een ‘bakje’ kon doen, heeft hij veel Katwijkers voor beeldende kunst weten te interesseren.

Nu kunt u zelf het schilderij bekijken in het Katwijks Museum. En als je ogen dwalen over het doek, dan zie je het Oude Politiebureau, waar nu de Action is. In de Zwaaikom lag de boot van beurtschipper de Wit, die goederen en haring naar en van IJmuiden vervoerde. De geschiedenis gaat leven bij dit stralende schilderij.

Tags

KatwijkKatwijks MuseumNieuwe aanwinstRegioSchenkingSchilderij
Gerelateerde artikelen
Back To Top