Skip to content
Fotocredit: Blauw-Zwart

Blauw-Zwart JO18-1 ongeslagen 2e fase kampioen in 1e Klasse

Blauw-Zwart
22 december 20232 minute read

Zaterdagochtend, de geur van koffie en koek, veel jeugd op het fantastische sportcomplex waar de R.K.S.V. Blauw-Zwart zijn thuis vindt en niet te vergeten een prachtig affiche op het wedstrijdprogramma van good-old Otto Leget.

De officiële kampioenswedstrijd in de 2e fase van Blauw-Zwart JO18-1 tegen VUC JO18-1. Officieus waren de mannen van trainersduo Grootveld/Van der Woude al kampioen geworden tegen RAS uit Den Haag, maar vandaag zou de ongeslagen status ook nog in de boeken kunnen komen.

De koppies stonden goed vanaf het moment dat de mannen het sportcomplex betraden, de wedstrijdbespreking was er vooral een van complimenten, waarbij we een groot verschil hebben in voetbaltalent, maar het collectief ons een team maakt waar niet van te winnen lijkt. Aan de aftrap verscheen scheidstrechter M. Castro, die door strakke looplijnen en kordaat optreden er een fantastische pot van wist te maken.

De scherpte bij de mannen leek de eerste helft in de kleedkamer achter gebleven. De eerste 20 minuten werd er veel balverlies geleden, echter was wel gelijk duidelijk dat Blauw-Zwart JO18-1 de dominante partij was. Na wat kleine wisselingen ontstond er ruimte waardoor er een aantal grote kansen tot stand kwamen, echter een doelpunt bleef uit. Het leek erop dat de wedstrijdspanning gedurende de pot van jongens afviel, want de Braziliaanse bondscoach zou jaloersmakend hebben gekeken naar de mooie aanvallen die vanuit de verschillende disciplines werden opgezet. En zo geschiedde het dat er in de eerste helft de verdiende voorsprong werd gerealiseerd en uitgebouwd tot uiteindelijk 6-0. Duidelijk was dat de Blauwen zich niet het welbekende kaas van het brood lieten eten, want elk duel werd letterlijk gewonnen.

Deze vliegende reporter zag naast een team ook enorm veel spelvreugde en het publiek was dan ook de grote winnaar. Vuurwerk, rookbommen, gezang en luid applaus was in de wijde omgeving te horen. Na het verlossende eindsignaal vlogen spelers en staf elkaar in de armen en was het tot in de late uurtjes onrustig op De Schulpwei. Misschien was het beste nieuws van de dag dat onze Mike weer langs het veld huppelde, weliswaar met rolstoel en krukken, maar hij is er weer.

Mannen, trots op jullie, trots op het resultaat! Op naar een nieuw hoofdstuk met deze groep.

Tags

Blauw-ZwartJeugdvoetbalJO18-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top