Fotocredit:Georges Brady

Jongens B1 Wassenaarse Volleybal Vereniging terecht KAMPIOEN

Arnout Roos en Jan Rijskamp
23 december 20233 minute read

Nadat de WVV meisjes C1 vorige week al winterkampioen werden meenden de WVV jongens B1 niet achter te kunnen blijven. Woensdag 13 december moest het in de laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft dan toch echt gebeuren. In die wedstrijd behoefde de WVV jongens slechts één sets te winnen om het zo fel begeerde kampioenschap in de 2e klasse veilig te stellen.

Alleen de tegenstander was het alom gevreesde VHZ (Volleybalvereniging Haarlemmermeer Zuid). In september j.l. had het WVV team de uitwedstrijd tegen VHZ dan wel met 1-3 gewonnen maar in die spannende wedstrijd eindigde 2 sets in 24-26. WVV was dus gewaarschuwd. Deze keer had WVV gelukkig het thuisvoordeel. Een schare WVV aanhangers hadden hun woensdagavond voor de buis ingeruild om in De Schulpwei de jongens aan te moedigen. Het ging daarom goed los op de tribunes. Een vuvuzela van een dol enthousiaste supporter moest worden ingenomen omdat de fluit van de scheidsrechter niet meer te horen viel. De WVV jongens begonnen in set één direct goed. Door sterk serveren van onder andere Cas van der Linde en Mateo Stander werd al snel een voorsprong opgebouwd en de set met 25-17 gewonnen. BOEM en HOERA!! De set is binnen en het KAMPIOENSCHAP! Een korte vreugdedans was het resultaat.

Gelukkig verslapte het WVV team niet en werd in hoog tempo ook de volgende 3 sets binnengesleept, 25-23, 25-15 en 25-14. Goed om te zien was hoe Laurens Kotterman, dit jaar nieuw in het team, een waardevolle rol speelde als stabiele spelverdeler. Vrijdagavond werden de jongens, na het spelen van enkele fun-games tegen het WVV MB1 team, onder luid applaus van de WVV aanhang door het WVV-bestuur met bloemen en de kampioens-medaille gehuldigd. Nu, tot na de kerstvakantie, even geen wedstrijden maar waarschuwde trainer/coach Arnout Roos zijn jongens, daarna zal er hard doorgetraind moeten worden om in de 2e helft van de competitie goed voor de dag te komen wegens de promotie naar de 1e klasse.

Alleen voor nu gefeliciteerd: Alex, Cas, Gary, Jawhar, Laurens, Mateo, Max en Thijs alsmede de incidentele invalsters Efi en Emma.

Ook de jongedames van de WVV MC1 kregen hun kampioens-medaille omgehangen. Hun laatste wedstrijd van de eerste seizoens-helft (tegen VCO) wisten zij met ruime cijfers te winnen (25-13/25-11/25/9/25-5). Deze uitslag zorgde ervoor dat WVV, alle wedstrijden met 4-0 heeft gewonnen. Bravo, een ongekend resultaat en promotie naar de 2e klasse.